Minden hír

A Magyar Honvédség tűzszerészei szombaton emelik ki és hatástalanítják a Duna budafoki szakaszán megtalált két darab egyenként egytonnás robbanótestet. A rendőrség a művelet idejére 1 kilométeres körben kiüríti a városrészt, valamint lezárja a 6-os számú főutat, és a MÁV Kelenföld-Érd alsó-Tárnok közötti szakaszán is szünetel majd a vonatközlekedés.
Médiában, könyvekben, személyes tanácsadásokon nyújt támaszt a nőknek és férfiaknak, hogyan lehet megmenteni vagy egyszerűen csak jobbá tenni házasságukat, illetve hogyan lehet talpra állni válás után egy nőnek, ha a szakítás mégis elkerülhetetlen. Hisz abban, hogy minden gyermeknek jár a karácsony csodája, ezért indította útjára a Jézuska járatot. Nemrégiben pedig munkája elismeréseként a Családháló egyéni különdíjára jelölték. Érden él két éve új férjével és négy+két gyermekükkel. Petrus Mártával, coach-csal, íróval, bloggerrel beszélgettünk.
227 rajz érkezett idén az egész országból és a határon túlról is arra a rajzpályázatra, amit az 1848-49-es szabadságharc évfordulójának tiszteletére rendezett a Szepes Gyula Művelődési Központ. A szervezőket és ítészeket lenyűgözte az iskolás pályázók eredetisége és kreativitása, ahogy látják és láttatják azt, mit jelent számukra a szabadság és a szabadságharc.
Így fogalmazott ünnepi beszédében Lázár Evelin diákpolgármester a március 15-ei városi ünnepségen, amelyen immár negyedik éve az érdi ifjúság vezetője köszöntheti az ünneplőket. A megemlékezésen beszédet mondott T. Mészáros András polgármester, valamint a testvérvárosok képviselői és városi elismeréseket is kiosztottak a Szepes Gyula Művelődési Központban. Galériával frissítve.
A március 15-ei városi ünnepségen, a Szepes Gyula Művelődési Központban adták át a városi kitüntetéseket. Érd Város Díszpolgára lett az idei évben Hajdu Ferenc plébános, Érd Városáért Kitüntetés Külkapcsolati Tagozata Díjat vehetett át Baracskayné Komonyi Angela, Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának külkapcsolati referense, Érdi Tudományos Díjjal ismerte el a közgyűlés dr. Kukovics Sándor agrármérnök munkásságát. Az Érd Médiacentrum Pro Publicitate Érd díját idén az Életfa Csoport vehette át. Galériával frissítve.
Testvérvárosaink képviselői a nemzeti ünnep programjainak részeként ma délután meglátogatták a Papi földeken készülő záportározót is, ahol a városaink közötti kapcsolat erősítésének jelképeként egy-egy fát is elültettek. Ezzel kezdetét vette Érd történelmének legnagyobb parkosítási programja, amelynek során mintegy 11.000 fa- és bokorcsemetét ültetnek el az érdiek. Galériával frissítve.
Az új nemzeti energiastratégia a tiszta, okos és megfizethető energia biztosítására épül, kiemelten fontos az energetikai innovációban és gazdaságfejlesztésben rejlő lehetőségek kiaknázása is - mondta Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkára a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács keddi ülésén.
Érd városa nagy munkában van: Érdliget Budapesttel határos részén az első tavaszi napsugarak megérkezésével elkezdődik a záportározó körüli terület parkosítása. A zöldfelület kiépítése nem csak szebb városrészt eredményez, de új értékkel gazdagítja a térséget is. A fejlesztésekkel kapcsolatban a park kivitelező csapatának koordinátora, Rácz István kertészmérnök, dendrológus adott interjút.
Egy KEHOP-pályázatnak köszönhetően 2,4 milliárd forintot fordíthat Érd a várost és térségét érintő komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztésére. Ebből az összegből nettő 697 millió forint értékben tizenhét jármű beszerzésére kötött szerződést szerdán Érd polgármestere és Seres László János, a Seres Gépipari és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetője.