22_03_29_erdmost_nincskep

Képviselői munkareggeli a térség polgármestereivel

22_03_29_erdmost_nincskep

Képviselői munkareggeli a térség polgármestereivel

Hagyományteremtő munkareggelit tartott Törökbálinton választókerülete polgármestereivel dr. Aradszki András országgyűlési képviselő. A találkozón többek közt a zajterhelésről, valamint a települések nevelési intézményeinél dolgozók bérrendezésének szükségességéről volt szó.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Azért választottam a mai napot, mert eltelt a száz nap az októberi önkormányzati választás óta; az új polgármesterek belakták a helyüket, a régiek megismerkedtek és kialakították munkarendjüket az új képviselőkkel, mindenki  tudja, milyen lehetőségei, vágyai, elképzelései vannak a települése fejlesztésével, vezetésével kapcsolatban. Ezekről beszélgettünk, barátian, jó hangulatban – számolt be a találkozóról Aradszki András.

A beszélgetésen Diósd, Pusztazámor, Sóskút, Tárnok és Törökbálint polgármesterei vettek részt. Az országgyűlési képviselő hiányolta a találkozóról Érd polgármesterét, aki távol maradt. Mint mondta: ahogy már felajánlotta, bármikor leül Csőzik Lászlóval, hogy Érdről tárgyaljanak, de ez mostanáig hivatalos formában még nem történt meg.

A kereszténydemokrata politikus két fontos témát emelt ki a munkareggelin elhangzottak közül. Ezek egyike a településeket érintő zajterhelés, a másik a települések által finanszírozott oktatási, nevelési intézmények dolgozóinak bérkérdése.

– Ami a zajterhelést illeti, megállapodtunk, hogy  harmonizált megközelítést fogunk alkalmazni. A polgármesterek egyetértettek abban, hogy nekik is ki kell alakítani közös hangsúlyokat, és más agglomerációs szövetségekkel, partnerekkel összefogva, együtt kell elővenni ezt a kérdést, és hosszú távú, hatékony megoldást kell találni, nem partikuláris érdekek mentén küzdeni. Ez a munka el fog kezdődni, és remélhetőleg látható időn belül sikerre fog vezetni – mondta az országgyűlési képviselő.

A települések oktatási, nevelési intézményeinél dolgozók bérrendezését illetően Aradszki András elmondta: tájékozódnia kell még e témában.

– Örvendetes, hogy a dajkák és az egyéb munkavállalók bére az óvodákban emelkedni fog. Ez a bértábla összecsúszását eredményezi. Nem biztos, hogy minden település költségvetése ad arra fedezetet, hogy növeljék az óvónők bérét; itt az állami támogatás növelését várják el – tette hozzá Aradszki  András.  Mint mondta, jelezni fogja a Pénzügyminisztérium felé ezt a problémát.

Az országgyűlési képiviselő végezetül arról beszélt, hogy a 2020-as év jól kezdődik a választókerület települései számára: Diósdon nyolc tantermes iskolabővítés valósulhat meg a kormány döntése értelmében; jelentős támogatást kaptak év elején a civil szervezetek szinte mindegyik településen; Sóskút és Pusztazámor egyházközsége támogatást kapott templomfelújításra, és a Modern Falu Program keretében rendőr szolgálati lakások, illetve járdák megépítésére érkezik forrás.

– Idén is folytatódik az a munka, ami 2014 és 2019 között folyt; az a közös dolgunk, hogy az itt élők életkörülményeit, a települések életképességét erősítsük és javítsuk.– mondta végezetül Aradszki András, aki úgy látja, szükség van ezekre a találkozókra, és negyedévente egy-egy ilyen összegző, értékelő, és az újabb problémákat felvető megbeszélésekre sor kerül majd.

A rendezvény házigazdája Törökbálint volt;  a település polgármesterét, Elek Sándort arról kérdeztük, milyen közös célok, projektek vannak Törökbálint és Érd között. Elek Sándor azt hangsúlyozta: a két település közti közlekedési kapcsolatot erősíteni kellene, mert az nem kielégítő. Mint mondta, mindkét településnek nagyon fontos lenne, hogy egy elővárosi vasútvonallal erősödjön meg a régió. Mint mondta, a megbeszélésen szó volt arról is, hogy szeretnék megerősíteni a Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társulás munkáját, bevonva Tárnokot, Sóskutat és Pusztazámort is, és közösen szeretnének fellépni az autópályák terhelésével kapcsolatban.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email