Minden hír

Május 10-12. között rendezi meg a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a VI. Érdi Nyitnikék - Tavaszi Kiállítás és Vásárt az Érd Arénában. A látogatókat idén is széles választékkal várják, hogy mindenki találjon kedvére valót: a több mint száz stand kínálata mellett lesznek kulturális programok, divat-, szépészeti és sportbemutatók.
A tánc világnapja alkalmából idén is lázba hozzák a színpadot (és a közönséget) a különféle stílusokat bemutató táncosok április 27-én 15 órától a százhalombattai Barátság Kulturális Központban. A főszervező Papp János, a JP Dance Company vezetője és rendező-koreográfusa az Érd FM 101.3-nak árult el részleteket a programról.
Palackprés, PET-teke, célbadobás és még számtalan ügyességi program szerepelt a mai Föld-napi öko-akadályversenyen, amin több mint ötszáz óvodás és iskolás sajátíthatta el játékosan a környezettudatos viselkedés alapjait. Ajándékokkal, egészséges harapnivalókkal is várták a kisebb-nagyobb gyerekeket, Érd önkormányzata és az Ö.t.h.é.t. Egyesület szervezésében.
Lezárult a tíz hetes prevenciós előadássorozat, melyet az Ifjúsági Önkormányzat kezdeményezésére az Érdi Rendőrkapitányság tartott az érdi iskolákban. A téma a biztonságos internethasználat volt, a tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy a rendvédelmi előadók tudtak újat mondani a fiataloknak, akik már nagyon korán találkoznak a világháló veszélyeivel is. VIDEÓVAL FRISSÍTVE.
Idén is lesz nyári napközis tábor a Favágó utcában, és a szünidei gyermekétkeztetést is biztosítja majd az önkormányzat a rászorulóknak – többek közt erről döntött április 25-ei ülésén a képviselő-testület. A grémium elfogadott egy tanulmánytervet egy Budafoki úti terület tervezett beépítésével kapcsolatban. Közgyűlési összefoglalónkat olvashatják.
Zalaegerszeg lett a legbiztonságosabb ötvenezer fő feletti település, utána Érd következik. A legrosszabb helyen Győr és Budapest végzett egy most közölt statisztika szerint. A közgyűlés csütörtöki ülésén az érdi rendőrkapitány is arról számolt be, hogy az előző évekhez képest 2018-ban csökkent a regisztrált bűncselekmények száma.
A közgyűlés csütörtöki ülésén napirend előtt kiosztották az Év Rendőre Díjat, valamint az Érd Közbiztonságáért és Tűzbiztonságáért Díjat. A rendőrség napja alkalmából a képviselőtestület köszöntötte a rendőri állományt, és tíz rendőr munkáját oklevéllel és jutalommal ismerte el.
A magyar pop-rock zene ikonikus alakjai mostantól nemcsak a lemezborítókról, hanem a Diósdi úti aluljáró falairól néznek ránk. A Live Street Arthoz kapcsolódva négy fiatal művész újraálmodta a piszkos, összefirkált falakat. Az alkotás elkészültét szerda délután egy kis meglepetéssel ünnepelték: a falakon látható előadók számaiból DJ Hanzee játszott válogatást a munkából hazafelé igyekvőknek.
A NAV Érd, Budai út 24. szám alatti kirendeltségén 2019. április 24-én (szerdán) 8 órától 12 óra 30 percig áramszünet lesz. A kirendeltség a fenti időszakban is nyitva tart, de az ügyfeleknek – informatikai háttér hiányában – csak korlátozott szolgáltatásokkal (általános tájékoztatással, beadványok, bevallások átvételével) áll a rendelkezésére.