22_03_29_erdmost_nincskep

„Az első 100 nap tanulsága: nem ezt ígérték!”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Az első 100 nap tanulsága: nem ezt ígérték!”

Pénteki sajtótájékoztatóján az érdi Fidesz elnöke, T. Mészáros András és a Fidesz-KDNP-Összefogás frakcióvezetője, Simó Károly arra szólította fel a városvezetést, hogy kérjenek bocsánatot a választóktól, és mondjanak le.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

– Nem ezt ígérték, megtévesztették a választókat, és ez a tegnapi közgyűlésen nyilvánvalóvá is vált – kezdte sajtótájékoztatóját T. Mészáros András.

Simó Károly frakcióvezető aztán kifejtette, hogy a Szövetség Érdért frakció választási ígéretei között szerepelt a nyilvánosság biztosítása, ezzel szemben a novemberi közmeghallgatást nem közvetítette a városi televízió.

– Akik ott voltak (a tavaly novemberi közmeghallgatáson – a szerk.), és elmondták a problémájukat, nem kaptak sem ott választ, sem később, mert senki nem figyelt rájuk – jelentette ki.

Simó Károly nehezményezte azt is, hogy a jelenlegi városvezetés azt ígérte, minden fontos kérdésben közmeghallgatást tart majd.

(Mint azt megírtuk, a tegnapi közgyűlésen abban állapodtak meg, hogy az eddig szokásos, és előírt évi egy közmeghallgatás helyett évi kettőt fognak tartani, májusban és novemberben, a többi esetben pedig lakossági fórumokon szólítják majd meg az érdieket.)

A frakcióvezető még beszélt a közérdekű adatigénylésekről és az Érd TV működéséről:

– Megnéztem, az atlatszo.hu-n, több olyan adatigénylés van, amit hosszú ideje nem teljesítettek. Nem válaszoltak arra, hogy mennyi pénz volt a város bankszámláján, amikor az átadás-átvétel történt. Nem válaszoltak arra sem, hogy milyen tanácsadói szerződéseket kötöttek a választás után.

A tájékoztatón kiosztott sajtóanyagban úgy fogalmazott a Fidesz-KDNP-Összefogás frakció, hogy a közgyűlés videóját „a Youtube-ról is el akarják tüntetni, hogy ne maradjon nyoma.”

A közgyűlés itt tekinthető meg: Youtube

A közgyűlésen Csőzik László tájékoztatta a lakosságot a Modern Városok Program alakulásáról. T. Mészáros András sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy Csőzik László polgármester eddig még írásban nem, csak szóban nyújtott tájékoztatást – ugyanakkor a polgármester a közgyűlésen ígéretet tett rá, hogy később írásban is megkapja az összefoglalást minden képviselő.

Az érdi Fidesz elnöke szerint egyébként nem halad a Modern Városok Program, sőt, szerintük a Szövetség Érdért le akarja állítani azt teljesen. 

– Mi meg tudtuk volna csinálni a rendelkezésre álló pénzből a Modern Városok Programot. Igaz, hogy mi nem pumpáltuk tele olyan beruházásokkal, amelyek tulajdonképpen a vállalkozók dolga. A mi stratégiánk az volt, hogy csak az infrastruktúrát építjük meg ezeken a helyeken, és akik majd ott piacot akarnak létrehozni, azok építsék meg maguknak – fejtette ki T. Mészáros András, aki hozzátette: – Épp a tegnapi közgyűlésen elfogadtuk a tavalyi évi költségvetés utolsó módosítását, ennek a fő összege 73 milliárd forint volt. Nem lehet tehát arról beszélni, hogy hiányoznak pénzek a költségvetésből.

Simó Károly a sajtótájékoztatón emellett még annak a félelmének is hangot adott, hogy a jelenlegi városvezetés le akarja állítani a Késő Géza Programot és vele együtt az út- és járdaépítést.

Az érdi Fidesz elnöke a sajtótájékoztatón kifejtette a hat főből álló, szakmai bíráló bizottság által javasolt és a január 30-ai közgyűlésen kinevezett Kövesdi Péterről, az Érdi Városi Televízió és Kulturális Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. új ügyvezetőjéről is a véleményét:

– Egy olyan embert választottak meg, aki a bemutatkozáskor őszintén elmondta, hogy balliberális gondolkodású, és politikai munkának tartja a főszerkesztői-ügyvezetői feladatokat.

A megválasztott, új ügyvezető-főszerkesztő közgyűlésen elhangzott beszédének ide vonatkozó részletét itt tudják meghallgatni: https://www.youtube.com/embed/JOHHb7g_oAw?t=9780

– Az első 100 nap tanulsága az, hogy nem ezt ígérték, nem értenek hozzá, váratlanul érte őket a győzelem, nincsenek felkészülve arra, hogy egy hetvenezres lakosú, 64 km2-nyi nagyságú várost vezessenek – foglalta össze mondanivalóját T. Mészáros András

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email