Minden hír

Ebben az évben is átadták a Kovács István Alapítvány ösztöndíjait azoknak az érdi középiskolás tanulóknak, akik kiváló tanulmányi eredményeik, a művészeti-, a sporttevékenységeik, illetve a közösségi munkájuk alapján nyerhettek el. A díjakat februárban a Művészetek Palotája Üvegtermében vehették át az elismerésben részesülők a kajak-kenu sportágban kiemelkedő sportolókkal együtt.
Pénteken kezdődik és március 22-ig tart a XXI. Óvodai Szakmai Napok rendezvénysorozata, amelynek középpontjában ebben az évben a mese áll. A foglalkozások, előadások, bemutatók nemcsak az óvónőknek szólnak, hanem az érdeklődők számára is nyitottak, előzetes regisztráció mellett. Mutatjuk a programokat.
Az idei év már a harmadik, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) külön kérés nélkül készíti el több mint 5 millió ember személyijövedelemadó-bevallási tervezetét. A folyamat tehát automatikus, éppen ezért nem kell a kedvezményekre jogosító igazolásokat beküldeni a NAV-hoz és nem kell kérni a hivatalt a bevallás tervezetének elkészítésére sem.
Mit sem ér a tudás, ha hiányoznak belőlünk olyan empátiás képességek és szociális készségek, amelyek megkönnyítik, hogy kezelni tudjuk például a konfliktusokat vagy vágyainkat. Jó hír viszont, hogy a szakemberek szerint az érzelmi intelligencia fejleszthető akár felnőttkorban is. Dr. Kádár Annamária tart ma előadást a témában Érden, őt kérdezte minderről az Érd FM 101.3.
Rekordidő, alig két hét alatt elkelt az összes jegy Szeghy Karolina A Csodapadlás című meséjének március 2-ai érdi ősbemutatójára, amit az írónő a J.P. Company felkérésére és részére írt, és a J.P. csaknem 200 növendéke ad majd elő a Szepesben elsőként. A produkció rendezőjét, Papp Jánost, a J.P. elnökét a Budapesti Operett Színház táncos-koreográfusát és Szeghy Karolina szerzőt az egyik színpadi próba előtt csíptük el.
Korán fel kellett nőnie, lehet, ezért is lett fiatal kora ellenére nemcsak a családjáról, de a környezetéről felelősségteljesen gondolkodó és tevékenykedő emberré. A legtöbben a JÖN (Jövő Öko-Nemzedéke) Alapítvány és a Hulladékvadász.hu alapítójaként ismerik. Most Magyarország első és eddig egyetlen környezetvédő influencereként is szeretne befutni. Szebenyi Péterrel beszélgettünk.