22_03_29_erdmost_nincskep

Darts: ezúttal kétnapos a legnagyobb hazai amatőr verseny

22_03_29_erdmost_nincskep

Darts: ezúttal kétnapos a legnagyobb hazai amatőr verseny

Február 15-én és 16-án immár nyolcadik alkalommal rendezik meg hazánk legnagyobb amatőr dartsversenyét, a VIII. Target Amatőr Kupát, melynek harmadik éve az ÉRD Aréna a házigazdája.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Idén az eddigiekhez képest megváltozott lebonyolítással készülnek a szervezők, hiszen az idén első ízben kétnaposra nyúló verseny első felvonásán az egyéni viadalokat rendezik meg, míg a másodikon a párosoké lesz a főszerep.

Az egyéni versenyen nem változott a lebonyolítás, a mérkőzésen 501-es, szimpla kiszállós rendszerben zajlanak három nyert legig egyenes kieséses szisztéma szerint, azonban az első két körben kiesettek a Lucky Looser versenyen folytathatják a küzdelmeket – amennyiben a kiesés után jelzik ezt a zsűriasztalnál.

A férfiaknál a legjobb nyolctól 501-es, ugyancsak három nyert legig tartó mérkőzéseket rendeznek, ám itt már duplával lehet csak kiszállni. Ez a lebonyolítás a nőknél csak az elődöntőt és a döntőt értinti. A Lucky Looser esetében pedig a mérkőzések csupán két nyert legig tartanak.

A vasárnapi páros versenyen létszámtól függően kerülnek kialakításra a csoportok, melyekben egy mérkőzés két nyert legig tart. A csoportokon belüli sorrendet a több szerzett pont, a győztes és vesztes legek különbsége, illetve az egymás elleni eredmény alakítja ki. A csoportkör után a főtáblán már három nyert legig tart a mérkőzés, s a férfiaknál az elődöntőben és döntőben, a nőknél csak a fináléban szükséges a dupla kiszálló.

A VIII. Target Amatőr Kupán minden olyan 14. életévét betöltő személy részt vehet, aki nem rendelkezik játékengedéllyel, s 2013. január 1. óta nem volt igazolt versenyzője egy magyar darts klubnak sem, vagy legfeljebb szabadidós versenyengedéllyel rendelkezik.

A részletes versenykiírás ide kattintva érhető el!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email