Minden hír

Négy intézményben valósul meg digitális pedagógiai módszertani fejlesztés az Európai Unió támogatásával, 109 320 778 forint összegben. A vissza nem térítendő támogatással finanszírozott programban az Érdi Bolyai János Általános Iskola, a Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Szakgimnázium, a Budakeszi Széchenyi István Általános Iskola és a Törökbálinti Zimándy Ignác Általános Iskola vesz részt.
Reggel 7 óra körül egy autós behajtott a lezárt Nagytétényi úti átjáróba, és bent ragadt a vágányok között. A lezárás jóváhagyott forgalomtechnikai tervek szerint volt kitáblázva, a sofőr a tiltás ellenére hajtott az útátjáróba. Az arra közlekedő szerelvény még meg tudott állni, így baleset nem történt, viszont a mai napon újraindult Kelenföld- Százhalombatta közötti vonatközlekedésben jelentős késést okozott.
Mert tartozunk mi erősek, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk, és ne magunknak kedveskedjünk, ahogy Krisztus sem magát szerette, hanem az életét adta értünk, mindnyájunkért – így fogalmazott dr. Vassné Baki Ilona lelkész március 31-én, a Szociális Gondozó Központ és az egyházak által szervezett téli ételosztás utolsó alkalmán, amin nemcsak az érdi egyházak, gyülekezetek képviselői vettek részt, hanem dr. Aradszki András országgyűlési képviselő is.
A Bauhaus több mint stílus, irányzat, sokkal inkább egy szellemi program volt, amely a XX. század elején – éppen száz esztendővel ezelőtt – a művészet és ipar, a művészet és technika közötti szakadékot kívánta áthidalni. Az Állami Bauhaus intézményét – iskolát – 1919-ben Walter Gropius alapította Németországban, s hamar – igaz, csak egy-két évtizedre – a kor meghatározó szellemi műhelyévé vált, elsősorban az iparművészetre, az alkalmazott grafikára, az építészetre hatva. Utóbbira Érden is találunk példát, Molnár Farkas Csuka Zoltán számára tervezett – érdikummá is választott – lakóházát.
„Angyal suhant át felettem” címmel szerveztek közös kiállítást és irodalmi délutánt az érdi Poly-Art tagjai az Emberi Hang Alapítvány által működtetett, gánti Fecskepalotában. Az érdiek tavaszi művészeti találkozója immár hagyománnyá vált és úgy tűnik, egyre nagyobb érdeklődésnek örvend az egykori bauxitbányájáról ismert településen.
Az Érdi Csillagászati Klubban legutóbb Mádai Attila tartott előadást arról, hogy mennyire tudományosak a fantasztikus filmek, a látvány mennyire felel meg a fizika törvényeinek. A hallottakból – ahogy előre sejthettük – kiderült, a hitelesség nem a legfontosabb szempont a mozi világában, de világossá vált az is, hogy egy-egy produkció bátran alkalmazhatná szakértőként az előadót, lévén alaposan képzett amatőr csillagász, aki alapítóként bábáskodott 2017-ben az érdi klub megalakulásánál, s nyújt azóta is hathatós szakmai segítséget a működéshez.
Idén is Vitalitásnapot szervezett a Vitalitásklub a Szepes Gyula Művelődési Központban, melyen a Dr. Romics László Egészségügyi Központ szakemberei mellett az alternatív gyógyászat képviselői is részt vettek. A programon szűrővizsgálatokra, a keleti gyógyászat megismerésére és előadások meghallgatására is lehetősége nyílt az érdeklődőknek.
Pótfelvételit tart április 1-jén a Batthyány iskola azoknak a gyerekeknek, akik érdeklődnek a sport iránt. Két sportosztályt szeretnének indítani: egy kézis és focis osztályt, és egy másikat, ahol birkózást, floorballt és tollaslabdát oktatnának. A felvételi helyszíne az iskola tornacsarnoka lesz, a mozgásos szintfelmérő felvételit az iskola testnevelő tanárai tartják, az ÉRD és az Érdi VSE edzőinek közreműködésével, délután fél háromtól.
I. PÁLYÁZAT CÉLJA: Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága a civil szervezetek önkormányzati támogatásáról szóló 4/2007. (II.26.) önkormányzati rendeletben (a továbbiakban: Rendelet) foglaltak alapján pályázatot hirdet az Önkormányzat közigazgatási területén működő civil szervezetek részére.