22_03_29_erdmost_nincskep

Kerekesszékes vívás: csapatbronzzal zárult az egri vk

22_03_29_erdmost_nincskep

Kerekesszékes vívás: csapatbronzzal zárult az egri vk

Krajnyák Zsuzsanna ötödik, Dani Gyöngyi hetedik lett a női tőrözők versenyében a kerekesszékes vívók világkupasorozatának egri nyitányán, amely után a női tőrcsapat bronzérmesként végzett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A női tőrözők A-sérültségi kategóriájában induló érdi Krajnyák Zsuzsanna a nyitónapon, párbajtőrben elért bronzérme után a tőrözők versenyét is kiválóan kezdte, szokásához híven a csoportkörben mind a hat ellenfelét legyőzte.

A főtábla első körében erőnyerő Krajnyák a legjobb tizenhat között még az orosz Jevgenyina Sicsevát 15–11-re legyőzte, azonban a későbbi bronzérmes szintén orosz Alena Evdokimovától ugyanilyen arányban szenvedett vereséget, ezzel ötödik helyen zárta a tőrözők versenyét.

A B-sérültségi kategóriában érdekelt Dani Gyöngyi a csoportkör során amerikai, japán, lengyel és belga ellenfeleit legyőzte, míg thai és orosz riválisaitól kikapott, s 4–2-es győzelmi aránnyal jutott tovább.

A főtábla első körében ugyancsak erőnyerő Dani a tizenhat között a hongkongi Yuen Ping Chungot 15–10-re verte, ám az elődöntőbe jutásért rendezett találkozón nem tudott revánsot venni a csoportban elszenvedett vereségért a későbbi győztes thai Jana Saysuneetól és 15–7-re kikapott, így hetedik helyen zárt.

A világkupa egri állomása a női tőrözők csapatversenyével zárult, ahol a Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka összeállítású magyar válogatott az Egyesült Államok magabiztos, 45–19-es legyőzése után az oroszoktól 45–35-re kapott ki, de a bronzmeccsen Hong Kong legjobbjait 45–26-ra verte, így a dobogó legalsó fokán végzett.

A kerekesszékes vívók világkupasorozata március 11. és 14. között a brazíliai Sao Paulóban folytatódik. A vk-nak idén az egri és dél-amerikai viadalok mellett még két állomása lesz idén: július 3. és 6. között Varsó, november 19. és 22. között Pisa lesz a kerekesszékes vívók házigazdája, emellett május végén az Egyesült Királyságban rendeznek Európa-bajnokságot.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email