22_03_29_erdmost_nincskep

Kétszer ad, aki gyorsan ad

22_03_29_erdmost_nincskep

Kétszer ad, aki gyorsan ad

Minden korábbi várakozást felülmúlt az az élelmiszergyűjtés, amit szombaton szerveztek az érdi Intersparban a Fészek Gyermekvédő Egyesület javára. A vásárlók nagy kedvvel és szeretettel adományoztak tartós élelmiszert, tisztálkodó és tisztító szereket, de többen pénzt is felajánlottak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nagyon jó érzés volt látni, hogy az emberek milyen érdeklődőek és nyitottak voltak az akció iránt. A Fészek Egyesület önkéntesei az áruház bejáratainál szólították meg a vásárlókat, akiknek a legtöbbje valóban érdeklődő is lett, rengetegen vettek pluszban lisztet, cukrot, tésztát, amit azután átadtak az egyesület részére. 

A Fészek Egyesületet tavaly Jószolgálat-díjjal tüntettek ki, mert húsz évvel ezelőtt megnyitották előbb Érdligeten, majd 2002-ben a Karolina utcában a megye egyetlen átmeneti otthonát a gyermekek részére. Ők azok, akikhez napi 24 órában lehet fordulni segítségért a krízishelyzetbe került családoknak, és akik több száz bajba jutott gyermeknek és (sokszor) édesanyjuknak is biztosítottak átmeneti fészket. Nem mellesleg a Fészek egy országos nevelőszülői hálózatot is létrehozott és működtet. 

A Fészek átmeneti gyermekotthon elsősorban Érdről és környékéről fogadja a gyerekeket, de ha van szabad kapacitás a 14 szobás otthonban, akkor az ország más területéről érkezőknek is igyekeznek segíteni.

A mostani adománygyűjtést az „Egy szelet a szívünkből” elnevezésű jótékonysági csoport szervezte, és azt a célt tűzték ki, hogy egy kisteherautót megtöltsenek adományokkal. Az akció olyannyira jól sikerült, hogy ez a terv már kora délután teljesülni látszott.

Nyitrai-Hell Szilvia, a Fészek Gyermekvédő Egyesület program- és adományszervező munkatársa az ÉrdMost-nak elmondta, maguk se gondolták volna, hogy ennyire jól sikerül az adománygyűjtés és az emberek ennyire segítőkészek lesznek. Megköszönte a helyi médiumok segítségét is, hiszen voltak, akik az ÉRD FM-en hallották a felhívást és már kész dobozokkal, adományokkal érkeztek az áruházba. 

Az adománygyűjtést a nagy sikerre való tekintettel hamarosan újra megrendezik, várhatóan a diósdi Intersparban. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email