Minden hír

Róka? Talán nyúl – mondhatja most a kedves olvasó. Csakhogy interjúnk nem egy nyúllal, hanem Rókával, azaz Muk Andrással, a BSI érdi futónagykövetével készült, aki szabadidejében nemcsak fut, hanem ír is – blogot, novellát, mesét –, és aki azt is elárulta, honnan ered ez a becenév.
Nem panaszkodhatnak a Poly–Art Alapítvány kemény magjának, a Képzőművészek Érdi Körének tagjai, bármely alkotóközösség megirigyelné a nekik jutó kiállítási lehetőséget – már amelyik élni tudna vele –, a parkvárosi közösségi házban nekik jutó évi négy alkalmat megfejelve a Poly–Art éves nagy seregszemléjével a művelődési központban, s nem feledve, hogy a legjobbak újabban a városi galéria téli tárlatáról sem hiányoznak. A tél jegyében hirdették meg a csoport idei első bemutatkozását a közösségi házban, amelyen 19 alkotó munkái szerepelnek.
Ősapayné Koós Eszter szakmája szerint női szabómester. Valaha gyöngyékszereket készített, esküvői ruhákat gyöngyözött. 2012-ben egy kreatív cikkeket árusító boltban megpillantott egy kis gyöngygobelin-képet, és azonnal beleszeretett – az üzletből már a szükséges kellékekkel ment haza. Azóta negyvenöt képet gyöngyözött, amelyet minden érdeklődő megcsodálhat a Szociális Gondozó Központ által szervezett kiállításon.
-Akár a Facebookon, akár a felolvasó esteken, akár a médiában szeretem jó hírét vinni annak, hogy igen, itt van az irodalom, igen, izgalmas, sokféle, lehet vele búsulni, lehet vele örülni, egy olyan betekintést lehet vele nyerni a világba, ami kettős aha-élményt hoz el - mondja Lackfi János, József Attila- és Prima Primissima-díjas költő, író, műfordító,  akinek több mint 30 saját kötete jelent meg, ugyanennyit fordított is már franciáról magyarra, és évi körülbelül 100 fellépésen, rendhagyó irodalomórán, író-olvasó találkozón vesz részt. Most is épp úton volt két program között, amikor utolértük. Hogy mi ez a kettős aha-élmény, az az Érd FM 101.3-on készült interjúból kiderül.
Buszellenőrzéseket tartott Pest megye főbb közlekedési útvonalain és Budapest Népliget nemzetközi buszvégállomáson a Pest Megyei Kormányhivatal. Öt autóbusz műszaki állapota nem felelt meg a követelményeknek, öt esetben a közúti közlekedési szolgáltatás, tizenegy esetben a gépjárművezetők vezetési és pihenőidejére vonatkozó rendelkezéseit sértették meg.
Az érdi rendőröknek sikerült felszámolniuk az unokázós csalásokat Érden és környékén. T. Mészáros András polgármester elismerő oklevéllel és 100-100 ezer forint pénzjutalommal köszönte meg három érdi rendőr eredményes, átlagon felüli és áldozatos munkáját a közgyűlés február 28-ai ülésén.
Így fogalmazott városvezetői sajtótájékoztatóján T. Mészáros András polgármester. Mint mondta, fontos kérdésekben döntenek a képviselők a holnapi közgyűlésen: a Martinovics utca 15. szám alatti ingatlan megvásárlásával újabb háziorvosi rendelőt építhetnének fel, de döntenek majd a civil szervezetek támogatására elkülönített főösszeg egyes keretek közötti felosztásáról is. FRISSÍTÉS: A Martinovics utcai családi ház megvásárlásának javaslatát levették a mai közgyűlés napirendi pontjai közül.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) meghatározta azokat a szakmákat és gazdálkodói szektorokat, amelyek ellenőrzésére idén biztos, hogy sor kerül. A NAV-hoz beérkező adatok ugyanis leginkább ezeken a területeken mutatnak kockázatot a költségvetési bevételekre. Az internetes kereskedelem, a gépjármű- és gépjárműalkatrész-kereskedelem, az alkalmazottak bejelentése, a vám- és jövedéki szabályok betartása, az online számlaadat-szolgáltatás kiemelt helyen szerepel az ellenőrzési tervben.
Karsch Manfred Németországban született, 1972 óta él Érden, elsősorban alkalmazott grafikával és festészettel foglalkozik. 1974-ben kapcsolódott be a helyi képzőművészeti élet vérkeringésébe, számos kiállításon vett és vesz részt Magyarországon és külföldön. Az Érdi Galériában most nyílt tárlatára az elmúlt öt év alkotásaiból válogatott.