22_03_29_erdmost_nincskep

Nem jönnek az adatok

22_03_29_erdmost_nincskep

Nem jönnek az adatok

Nem tudják a polgármesterek, hogy áll a járvány a saját városukban. Csőzik László még szeptember elején kérte a járási kormányhivatal vezetőjét, hogy hetente kétszer adjon tájékoztatást a friss érdi járványhelyzetről, ám választ azóta sem kapott - pedig így könnyebb lenne segíteni a rászorulókon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nem kötik a polgármesterek orrára, hogy hogyan áll a járvány a saját városukban – írja cikkében a 444.hu, megjegyezve: tavasszal egy mostanra hatályát vesztett kormányrendelet előírta, hogy a polgármesterek felelőssége gondoskodni a karanténba került emberekről. Az önkormányzatok munkatársai, önkéntesei segítettek nekik bevásárolni, gyógyszert kiváltani, ha szükségük volt rá, így az önkormányzatok rendszeresen névre, lakcímre bontott adatokat kaptak arról, hogy éppen ki került karanténba – így a vírus helyi terjedését is nyomon tudták követni. A portál számos polgármestertől úgy értesült, hogy most, az elsőnél jóval erősebb második hullámban hetek óta legfeljebb elvétve kapnak adatokat a kormányhivataloktól, ami több szempontból is megnehezíti a dolgukat. 

A 444.hu idézi Érd polgármesterét is, aki elmondta: szeptember elején kérte a járási hivatal vezetőjét, hogy hetente kétszer tájékoztassa a fertőzöttek, a gyógyultak, az elhunytak és a karanténba helyezett emberek számáról, illetve arról, hogy hány tesztet végeztek a településen. Az adatok ismeretében könnyebben dönthetnének egy-egy rendezvény megtartásáról vagy lefújásáról, esetleg a piac működéséről és a maszkviselés szigorításáról. Elmondása szerint nem kapott választ a levelére – olvasható a cikkben.

Csőzik László közösségi oldalán ezzel kapcsolatban azt is hangsúlyozza: mint tavasszal, úgy most is

szívesen segítenénk azoknak az érdieknek, akik a járvány miatt karanténban vannak, és idősek, rászorulók, vagy nincs, aki gondoskodjon róluk. Most sokkal többen is lehetnek, mint tavasszal. A járványügyi hatóságok azonban külön kérésre sem tájékoztatnak. Így nagyon nehéz segíteni. Hetekkel ezelőtt írtam a járási kormányhivatal vezetőjének, és kértem, hogy hetente kétszer tájékoztasson a friss érdi járványhelyzetről. Azóta sem kaptam választ.

Hordjunk maszkot, tartsuk be a szükséges távolságot, és vigyázzunk együtt Érdre – zárja szavait.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email