22_03_29_erdmost_nincskep

T.Mészáros: Köszönet a kormánynak és Aradszki Andrásnak

22_03_29_erdmost_nincskep

T.Mészáros: Köszönet a kormánynak és Aradszki Andrásnak

T. Mészáros András szerint hazudott Csőzik László polgármester arról, hogy honnan van forrás az útépítésekre. Az érdi Fidesz elnöke pénteki sajtótájékoztatóján azt állította, ez a pénz már tavaly is a kasszában volt, és nem érti, miért kellett várni egy évet az aszfaltozásra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A korábbi polgármester elmondta, hogy Simó Károly, a Fidesz-KDNP-Összefogás frakcióvezetője kikérte az ÉKFI-től az útépítéssel, útkarbantartásokkal kapcsolatos szerződést. Ebben az látszik, hogy az útépítések forrása, 700 millió forint, már tavaly októberben is a város kasszájában volt. „A most elkezdett útfelújítási munkálatokért tehát a köszönet a kormányt és Aradszki András országgyűlési képviselőt illeti” – hangsúlyozta T. Mészáros András. Állítja, nem igaz, hogy a mostani városvezetés megspórolta a pénzt, és szerinte ez a kommunikáció jól illik a ’22-es országgyűlési választásokra készülő baloldal politikai stratégiájába. „Azt hazudják, hogy a kormány nem ad pénzt a városoknak, és ezért le kell váltani a Fidesz vezette kormányt.”

T. Mészáros András elismerte, hogy a jelenleg rendelkezésre álló forrásokat a város jól használja fel útépítésre. Lapunk kérdésére elmondta: a mostani építkezés nem abból a 60 milliárdból történik, amit Kósa Lajossal közösen jelentettek be még 2018-ban. Az a 60 milliárd pályázati rendszerben elérhető, amihez először ki kell dolgozni a műszaki dokumentációt. „Tavaly nyáron úgy határoztunk, hogy idén márciusra elkészítjük a műszaki dokumentációt, és el is indítottuk a Késő Géza-tervet, de ezt Csőzikék nem folytatták” – tette hozzá T. Mészáros András.

A csatornázással kapcsolatban nem kívánta kommentálni az egri bíróság döntését, amiben kimondták, hogy jogellenes lakossági csatornapénzből utat építeni. Az érdi Fidesz elnöke arra hivatkozott, hogy nem ismeri a konkrét ügy részleteit és az ítéletet. Azt azonban hangsúlyozta: „Egy biztos: mi itt mindent törvényesen csináltunk. A társulat is, a társulás is, az önkormányzat is. Nem véletlen, hogy a NAV-tól kezdve, az európai uniós pályázatfigyelőn és ellenőrzésen keresztül minden esetben elfogadták a 2017 végén benyújtott elszámolást.”

Arra a kérdésünkre, hogy feljelenti-e Csőzik Lászlót, amint azt Simó frakcióvezető tette, még nem tudott határozott igennel vagy nemmel felelni. „Én úgy tudom, hogy Simó képviselő úr eddig még nem jelentette fel, de biztos, hogy fel fogja előbb-utóbb, mert olyan hazugságokat állítanak képviselő úrról.”

Az érdi Fidesz elnöke végül felhívta a figyelmet arra, hogy tizenhárom évig szinte minden évben szereztek 10 milliárd forintot Érdnek, hogy fejlesszék a várost, és a mostani vezetésnek is ez lenne a dolga. De fontos lenne az ipari park létesítése is, az iparűzési adóból származó bevétel növelése miatt, mert egyre többen költöznek ide, amihez több infrastruktúrát kell fejleszteni. „Itt van még 3000 üres telek. Minden egyes beköltözővel 20 méter út, 20 méter járda és egy közvilágítási lámpa szükséglete jelentkezik a város kasszájában mínuszban. Ha nincs iparűzési adó, akkor ezeket a pénzeket nem fogjuk tudni egy idő múlva kezelni. Kell az évi 10 milliárd forint Érdre, hogy utolérje magát, és hogy kertvároshoz való módon valóban fejlődni tudjon. Ezért kell a helyi iparűzési adó, ezért kell a jó kapcsolat a kormány képviselőjével és ezért kell a Modern Városok Programja” – tette hozzá T. Mészáros András, aki úgy fogalmazott, hogy érdekes, hogy „ahol a baloldal átvette a hatalmat, ott mindig hirtelen elfogyott a pénz”.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email