22_03_29_erdmost_nincskep

Megváltozik a forgalmi rend a Badacsonyi utcában

22_03_29_erdmost_nincskep

Megváltozik a forgalmi rend a Badacsonyi utcában

Az ott lakók életét eddig megkeserítő átmenő forgalmat szeretné az önkormányzat csökkenteni a Badacsonyi utca szakaszos egyirányúsításával. Októberben sor kerül ugyanitt a már elavult vízcső cseréjére és aztán az utca aszfaltozására is - ez derült ki a csütörtök esti lakossági fórumon

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Andrasek Mónika, a kerület és a Szövetség Érdért frakció képviselője azért hirdette meg a lakossági fórumot, hogy bemutassa a Badacsonyi utca forgalomcsillapítására kidolgozott terveket és megvitassák azokat az ott lakókkal. A Badacsonyi utcát ugyanis elhelyezkedése miatt nagyon sokan használják menekülő útvonalként, hogy kikerüljék a közlekedési lámpákat és a torlódásokat a Bajcsy-Zsilinszky úton. Az itt lakók eddig szó szerint fulladozhattak a porban, mert az erre kerülők ráadásul rendkívül nagy sebességgel szoktak itt közlekedni, annak ellenére, hogy a Badacsonyi egyelőre még nem aszfaltos utca. 

Az utca szakaszos egyirányúsításával a tervezők épp ennek kiküszöbélését, az átmenő forgalom csökkentését szeretnék elérni. A lakossági fórumon megjelentek zöme támogatta ezt az elképzelést, és csak egy-két ember gondolta úgy, hogy ennek vajmi kevés haszna lehet.

A legtöbben azonban mégis arra voltak kíváncsiak, mikor kap aszfaltburkolatot az utca. Sokan arra panaszkodtak, már húsz éve itt élnek, és számos ígéretet hallottak arra, hogy mikor fog sor kerülni az ő utcájukra is, de eddig még nem történt semmi.

Számukra is jó hírrel tudott szolgálni a lakossági fórumon megjelent Csőzik László polgármester, aki bejelentette: az utca vízcső cseréje után még idén belefognak az utca aszfaltozásába is. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email