Minden hír

Pincékben, vermekben, rendkívül rossz körülmények között tartott a telkén százharminc kecskét egy parkvárosi lakos. Az áldatlan állapotokat az önkormányzat és az Érdi Járási Hivatal összefogásával a napokban sikerült felszámolni, az ember ellen eljárás indult, ám az évek alatt felgyűlt trágyát még el kell szállíttatni a területről. Cikkünk megrázó fotókat tartalmaz a szerencsétlen állatokról és a pincelyukakról, ahol élni kényszerültek.
Úri passzió az, ha valaki úgy építkezik, hogy alternatív megoldásokat akar választani a fűtési rendszer vagy a vízfogyasztás tekintetében például? Meddig marad uralkodó a gáz cirkó az új építésű házakban és baj-e, hogy az marad? Mi az az aktív ház? Többek közt ezekről faggattuk Barta Zsombort, a Magyar Környezettudatos Építés Egyesületének elnökét.
Hamarosan minden tanuló kézhez kapja a félévi bizonyítványát. Mit tehetünk szülőként akkor, ha egy tantárgyból rosszabb jegyet kapott gyermekünk, hogy ne vegye el a kedvét a tanulástól? Hogyan tudjuk ilyen esetben motiválni őt a javításra? Kell-e jutalmaznunk vagy büntetnünk az elért teljesítménytől függően? És mekkora nyomás nehezedik ma a tanulók vállára a teljesítménykényszer miatt? Ennek jártunk utána a szakember segítségével.
Szívesen lett volna történelemtudós, a pedagógiai pálya sem állt tőle messze, de végül a könyvtárosi hivatás lett a nyerő. Pár éve, csaknem két évtizedes szolgálat után az érdi Csuka Zoltán Városi Könyvtár igazgatójaként ment nyugdíjba, de azóta sem tétlenkedik. Az Érdi Lengyel–Magyar Kulturális Egyesület elnökeként és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete egyik országos vezetőjeként rendezvényeket, konferenciákat, megemlékezéseket és tanulmányutakat szervez, pályázatokat ír, s ha ideje engedi, elmerül egy jó könyvben. Bazsóné Megyes Klárával beszélgettünk.
Még látható a X. Érdi Művésztelepen készült munkákból rendezett tárlat, ami hamarosan a városban és a környező településeken élő alkotók Téli tárlatának adja át a helyet. Ez a két bemutatkozás, az év első és utolsó kiállítása már évek óta mintegy keretéül szolgál a galéria programjának – mondja Kéri Mihály a kiállítóhely vezetője, akinek segítségével számba vettük, mire számíthat 2019-ben az érdi tárlatlátogató közönség.
A Budapest Környéki Törvényszék dr. Szalay Csaba vezette büntető tanácsa 2019. január 11-én folytatólagos és nyilvános tárgyalás-sorozatot követően hirdetett ítéletet annak a nőnek az ügyében, aki pénzszerzés céljából különös kegyetlenséggel egy diótörő kalapáccsal meggyilkolta a helyiek körében köztiszteletnek örvendő idős pedagógus és méhész házaspárt.