Minden hír

Az Európa a Polgárokért pályázaton résztvevő országok tapasztalatcseréjét szolgálja a Cross Over projekt, melynek helyi rendezvényét tartották meg a Szepes Gyula Művelődési Központban. A résztvevők különböző témákban hallhattak előadásokat az Európai Unió működése és a tagállamok közötti együttműködés kapcsán. VIDEÓVAL FRISSÍTVE.
Az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata által adományozható díjakról és kitüntetésekről szóló 7/2017. (II.27.) Önkormányzati rendelet 10. § (1) bekezdése alapján az Érd Egészségügyéért Díj adományozható a város egészségügyi ellátása érdekében kiemelkedő tevékenységet végző orvosnak, gyógyszerésznek, ápoló- és kisegítő személyzetnek, valamint példaértékű munkát végző közösségnek.
Váratlanul, tragikus hirtelenséggel április 14-én elhunyt Sz. Varga Ágnes (1959) Munkácsy-díjas grafikus- és festőművész. Szentendrei alkotóként jegyezték, de ezer szállal kötődött Érdhez: alapító tagja volt az Érdi Művésztelepnek, s szeretett barátja az itt élő alkotóknak, akiket fájdalmasan érintett elvesztése.
Már tizenévesen tudta mit akar: rocky-zni, egyesületet alapítani és világbajnokokat kinevelni. Ezek közül pedig mindent ki is pipálhat eddig, pedig még szemtelenül fiatal. Hozzá és férjéhez fűződik a Masters SE, az az akrobatikus rock and roll sportegyesület, ami sorra nyeri a hazai és nemzetközi bajnokságokat párosban és formációkban is. Annak idején férjével, Sárdi Adriánnal is a rocky hozta össze, akivel szintén bezsebelhették a legfontosabb kupákat. Most már az utánpótlás- és saját gyermekük, Balázs nevelésén dolgoznak. Sárdi Anita Flórával beszélgettünk.
Simonpuszta ad otthont az ország első négynapos kishuszártáborának ezen a hétvégén. Szombaton nyílt napot tartottak, amelyen minden érdeklődőt szeretettel láttak. A megnyitón dr. Aradszki András országgyűlési képviselő és T. Mészáros András polgármester is köszöntötte a magyar településekről, valamint Erdélyből érkezett gyermek és felnőtt huszárokat.
Május 10-12. között rendezi meg a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a VI. Érdi Nyitnikék - Tavaszi Kiállítás és Vásárt az Érd Arénában. A látogatókat idén is széles választékkal várják, hogy mindenki találjon kedvére valót: a több mint száz stand kínálata mellett lesznek kulturális programok, divat-, szépészeti és sportbemutatók.
A tánc világnapja alkalmából idén is lázba hozzák a színpadot (és a közönséget) a különféle stílusokat bemutató táncosok április 27-én 15 órától a százhalombattai Barátság Kulturális Központban. A főszervező Papp János, a JP Dance Company vezetője és rendező-koreográfusa az Érd FM 101.3-nak árult el részleteket a programról.
Palackprés, PET-teke, célbadobás és még számtalan ügyességi program szerepelt a mai Föld-napi öko-akadályversenyen, amin több mint ötszáz óvodás és iskolás sajátíthatta el játékosan a környezettudatos viselkedés alapjait. Ajándékokkal, egészséges harapnivalókkal is várták a kisebb-nagyobb gyerekeket, Érd önkormányzata és az Ö.t.h.é.t. Egyesület szervezésében.