22_03_29_erdmost_nincskep

Tollaslabda: huszonegyen jutottak tovább a területire

22_03_29_erdmost_nincskep

Tollaslabda: huszonegyen jutottak tovább a területire

Hat-hat arany- és ezüst-, valamint kilenc bronzérmet szereztek az érdi tollaslabdázók a Batthyány Sportiskolai Általános Iskolában rendezett Pest megyei diákolimpiai döntőn.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Közel százötvenen, egészen pontosan 148-an neveztek a tollaslabdázók Pest megyei diákolimpiai döntőjére, ahol a műanyag labdával vívott B-kategóriás küzdelmeknek volt a házigazdája a Batthyány tornacsarnoka.

A 34 érdi indulót felvonultató viadalon a hazaiak idén is nagy reményekkel vágtak neki a sorozatnak, melynek az elmúlt öt kiírásában a Batthyány iskola érdemelte ki a legeredményesebb csapatnak járó különdíjat.

Ahhoz, hogy ezt a címet hatodszor is kiérdemeljék az érdi tollaslabdázók, kategóriánként a dobogón kellett végezniük, hogy továbbjussanak a február 22-i, ceglédi területi döntőre, ahonnan már közvetlen indulási jogot szerezhettek a diákolimpia országos döntőjére.

Rögtön a legkisebb korosztályok megmutatták, hogy a Batthyányban évek óta zajló szisztematikus munka milyen eredményre vezet, hiszen az egyes korcsoportos lányoknál a győztes ceglédi Chorendzsák Nóra mögött három érdi, Dudás Laura, Horváth Hanna és Briák Alexandra állhatott dobogóra, míg a fiúknál az aranyérmes zsámbéki Szakács Krisztián és a bronzérmet szerző gödi Szabolcs Márton mellett az érdi Horváth Adrián lett a második és Takács Krisztofer a másik harmadik helyezett – azaz már az első korcsoportban öt érdi jutott a területi döntőbe.

A kettes korcsoportban viszont már nem tudott ennyi érmet szerezni a hazai delegáció, a lányok versenye a zsámbéki Novák Adrienn sikerét hozta, ahol a batthyánys Dudás Vanessza bronzéremmel ment tovább, a fiúknál viszont – egyetlen ilyen kategóriaként – nem volt érdi dobogós.

A harmadik korcsoportban pótoltál „elmaradásukat” Tinka Lajos és Tornai Tibor tanítványai, hiszen a lányoknál Kis-Kasza Arabella csapattársát, Fekete Tímeát megelőzve lett aranyérmes, míg a fiúknál mind a négy továbbjutó érdi lett: a batthyánys Horváth Levente mögött a VMG-s Kovács Marcell, a százhalombattai Arany János Iskola tanulója, Zsarnai Milán, valamint a szintén batthyánys Flórián Bence végzett.

A negyedik korcsoportban a tavaly A-kategóriában szereplő Schvirján Zsófia győzött a verőcei Havasi Nóra, az érdi, de a Százhalombattai Arany János Iskolát erősítő Nagy Eszter, illetve az ugyancsak batthyánys Csányi Zoé előtt. A fiúknál pedig szintén két érmet érdemeltek ki az érdiek, miután Zsarnai Marcell nyerte a kategóriát a zsámbéki Legerszki Kornél, a batthyánys Horváth Barnabás és a ceglédi Fehér Gergő előtt.

Az V. korcsoportban már a középiskolások szerepeltek, ahol a lányok küzdelmeit a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnáziumot erősítő Györgylőrincz Krisztináé lett az elsőség, aki az Érdi Szakképzési Centrum diákját, Perényi Zsófiát előzte meg. A fiúknál a százhalombattai Nagy Máté győzött a ceglédi Kovács Kristóf előtt.

A legidősebb korosztályban, a hatos korcsoportban a lányoknál az egyedüliként induló ceglédi Juhász Petra ellenfél hiányában lett aranyérmes, a fiúknál pedig az ugyancsak ceglédi László Dávid nyert, aki mögött második helyen az Érdi Szakképzési Centrum tanulója, Tóth Róbert lett a második.

Az érdiek a diákolimpia Pest megyei döntőjén hat-hat arany- és ezüstéremmel, valamint további kilenc bronzéremmel 21 fővel jutottak tovább a február 22-én, Cegléden rendezendő területi döntőre.

Eredmények, Pest megyei tollaslabda diákolimpiai döntő, Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola
I. korcsoport
lány:
1. Chorendzsák Nóra (Cegléd), 2. Dudás Laura (Batthyány), 3. Horváth Hanna (Batthyány) és Briák Alexandra (Batthyány)
fiú: 1. Szakács Krisztián (Zsámbék), 2. Horváth Adrián (Batthyány), 3. Szabolcs Márton (Göd) és Takács Krisztofer (Batthyány)

II. korcsoport
lány:
1. Novák Adrienn (Zsámbék), 2. Szabó Kamilla (Fót), 3. Dudás Vanessza (Batthyány) és Kihári Boglárka (Zsámbék)
fiú: 1. Wang Shuo (Nagykovácsi), 2. Szabolcs Balázs (Göd), 3. Pataki Alex (Szada) és Szatmári Tamás (Cegléd)

III. korcsoport
lány:
1. Kis-Kasza Arabella (Batthyány), 2. Fekete Tímea (Batthyány), 3. Benedek Júlia (Zsámbék) és Víg Karolina (Pilisvörösvár)
fiú: 1. Horváth Levente (Batthyány), 2. Kovács Marcell (VMG), 3. Flórián Bence (Batthyány) és Zsarnai Milán (Százhalombatta)

IV. korcsoport
lány:
1. Schvirján Zsófia (Batthyány), 2. Havasi Nóra (Verőce), 2. Nagy Eszter (Százhalombatta) és Csányi Zoé (Batthyány)
fiú: 1. Zsarnai Marcell (Batthyány), 2. Legerszki Kornél (Zsámbék), 3. Horváth Barnabás (Batthyány) és Fehér Gergő (Cegléd)

V. korcsoport
lány:
1. Györgylőrincz Krisztina (Gárdonyi), 2. Perényi Zsófia (Érdi SzC), 3. Kardos Eszter (Zsámbék) és Hevesi Eszter (Vác)
fiú: 1. Nagy Máté (Százhalombatta), 2. Kovács Kristóf (Cegléd)

VI. korcsoport
lány:
1. Juhász Petra (Cegléd)
fiú: 1. László Dávid (Cegléd), 2. Tóth Róbert (Érdi SzC), 3. Győrfi András (Veresegyház) és Szőke Richárd (Dunakeszi)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email