22_03_29_erdmost_nincskep

Közel 100 helyre vonultak a katasztrófavédők

22_03_29_erdmost_nincskep

Közel 100 helyre vonultak a katasztrófavédők

Az erős szél miatt ma is másodfokú figyelmeztetés van érvényben. A szél jellemzően fákat döntött ki, ágakat szakított le, amelyek több esetben akadályozták a közlekedést. Pest megyében közel száz esethez hívták a katasztrófavédőket. Senki nem sérült meg, de a károk jelentősek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A beavatkozások éjfélre „lecsengtek”, jellemzően kidőlt fákat, leszakadt ágakat távolítottak el a szakemberek, amelyek a közlekedést akadályozták és épületeket rongáltak meg. Csámpai Attila, a a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az Érd FM 101.3-nak elmondta, hogy közel száz esetben kellett kivonulnia az Érdi Hivatásos Tűzoltóság munkatársainak.

– Az M7-es autópálya 22-es kilométerénél, Tárnok közelében egy fa dőlt az úttestre. Nemsokkal később Tárnokon a Vörösmarty utcában kellett a bajt elhárítani, itt ugyanis egy 15 méteres fenyőfa zuhant a háztetőre, amiben a kémény is megsérült, így az ott élőknek ki is kellett költözniük, hiszen a fűtést így nem tudták tovább használni. Diósdon a Szabadság utcában és Törökbálinton az Óvoda utcában szakította le a vezetéket a kicsavart fa, míg Érden a Bajcsy-Zsilinszky úton egy kifeszített ponyva alá kapott a szél. Érden még a Csorbóka utcában, a Botond utcában, és a Garam utcában voltak kidőlt fák, de riasztották kollégáimat még Diósdon a Gárdonyi utcából és Százhalombattán a Damjanich utcából, ahol egy fa állta el a közlekedők útját – sorolta a szóvivő. 

Az erős szél miatt még szerdán is figyelmeztetés van érvényben, a Katasztrófavédelem figyelmeztetése szerint fák alá parkolni nem ajánlott, fák környékén pedig fokozott figyelemmel kell közlekedni, illetve gyalogolni is.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email