22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: gyenge kezdés után is közel állt a sikerhez a VMG

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: gyenge kezdés után is közel állt a sikerhez a VMG

Nem kezdett jól a Szent Pál Akadémia-HSE elleni hazai mérkőzésén a VMG DSE férfi kosárlabda csapata. Az NB II Közép A-csoportjának 16. fordulójában lejátszott találkozón az érdiek 21 pontos hátrányból álltak talpra, de végül 90–85-ös vereséget szenvedtek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A jó kezdés nem ilyen. A tabella negyedik helyén tíz győzelemmel és négy vereséggel álló Szent Pál Akadémia-HSE remekül kezdte a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban rendezett találkozót, hiszen a vendégek 10–0-lal indultak, az első negyedet pedig tizenöt ponttal, 29–14-re nyerték meg.

A második játékrészben sem hagyott alább az SZPA lendülete, amely 50–29-es előnyt is szerzett, ám a negyed hajrájában egy 14–0-s szériával a nagyszünetre hétre csökkentette hátrányát a VMG DSE (43–50).

A térfélcserét követően is ott folytatta a házigazda, ahol abbahagyta, a felkeményedő védekezés mellett támadásban is rendre eredményesek voltak Vida Zoltánék, akik a harmadik negyed közepén, 56–56-nál behozták ellenfelüket. A vezetést azonban nem sikerült megszerezni, a Szent Pál Akadémia jól élt a büntetővonalról elvégzett lehetőségeivel, ám az érdiek így is látótávon belül maradtak (60–64).

A záró felvonásban ugyan néhány percig szorosan tartották az állást az érdiek, de az SZPA-HSE a hajrá előtt ismét tízpontos előnybe került. Az utolsó percekben valamelyest kozmetikázott az eredményen a VMG DSE, ám így is ötpontos, 90–85-ös vereséget szenvedett.

– Tíz nullal kezdtük a meccset, utánpótlás szinten sem lehet így kezdeni egy mérkőzést. Kész, felnőtt játékosokról van szó, akiknek nem kell megijedniük, ha letámad az ellenfél az első percektől kezdve. Volt négy-öt labdaeladás a mérkőzés elején, amely miatt így kezdtük a meccset. Aztán ennek a kiegyenlítése nagy energiát emésztett fel, de pozitívum, hogy már a félidőre sikerült felzárkózni hét pontra. Mint kiderült, nekünk is az lehet a fegyverünk, hogy a sok új, fizikálisan jó mezőnyjátékossal ha össze tudjuk tenni a letámadást, akkor lehet hasonlóan jó védekezést produkálnunk, mint amit az ellenfél is bemutatott – értékelt a VMG DSE vezetőedzője, Valaczkay Gábor.

Az érdiek tizennégy mérkőzés után öt győzelemmel és kilenc vereséggel a tabella tizedik helyét foglalják el, legközelebb pedig február 9-én, 19 órától a MAFC BME vendégeként lépnek pályára.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 16. forduló
VMG DSE–SZPA-HSE 85–90 (14–29, 29–21, 17–14, 25–26)
A VMG DSE pontszerzői: Vida Zoltán 29/21, Gáspár Zoltán 24/6, Nyitrai Ákos 10/3, Mario D’Avino 8, Kerényi Gergő 6/3, Naser Ali Ahmed 5/3, Morauvszki Gergely 4

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email