22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: harcos DVSC-től kapott ki az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: harcos DVSC-től kapott ki az ÉRD

Nem bírt a harcosan védekező DVSC-vel, s 31–24-es vereséget szenvedett hazai környezetben a női kézilabda NB I negyedik körében az ÉRD. Horváth Roland együttesében az új kazah átlövő, Dana Abilda megszerezte első góljait.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mintha vért ittak volna – az első két fordulóban két meglepő vereség után kaptak komoly büntetést a DVSC kézilabdázói, akik legutóbb a Békéscsaba ellen már visszatértek a győzelem útjára. Köstner Vilmos lányai a bajnokság negyedik körében az ÉRD vendégeként is meg akarták mutatni, hogy jóval többre képesek, s már az első perctől kezdve rendkívül harcos védekezéssel és ebből (is) fakadó jó kapusteljesítménnyel rukkoltak elő, emellett pedig több lerohanásgólt szereztek, így nem véletlen, hogy Horváth Roland már a kilencedik perc elején, 7–3-as hátránynál időt kért.

A különbséget nem sikerült csökkenteni a következő negyedórában sem, hiszen vagy Walfisch lövéseit védte nagy hatékonysággal Csapó, vagy a kemény fal akadályozta meg a hazai gólszerzést. Igaz, a hátul egyre koncentráltabban védekező ÉRD is igyekezett megnehezíteni a DVSC dolgát, de Tóvizi Petra góljával a 21. percben már nyolc volt közte (7–15). Sőt, az érdi gondokat tetézte, hogy Horváth Roland második időkérése után Walfisch sérülés miatt kivált a játékból – igaz, mint utóbb kiderült, csak néhány percre.

A félidő hajrája jól sikerült a házigazdának, Király Rékáék az ÉRD színeiben első (két) gólját jegyző Dana Abilda révén valamelyest kozmetikázva vonultak 18–12-es hátránnyal a pihenőre. Az első játékrész krónikájához tartozik, hogy a szünet előtti utolsó másodpercekben egy gyorsindítás után a debreceniek átlövője, Alexandra Vukajlovics maradt lent és térde miatt szorult ápolásra.

A második félidőben sem változott nagyot a játék képe, csupán annyit, hogy az ÉRD valamelyest könnyebben lőtt gólt, ennek köszönhetően a Walfisch és Abilda vezette csapat ötre csökkentette hátrányát a 40. percre (17–22). A túloldalon viszont Tóvizi Petrát nem sikerült tartani, aki sorozatban hat gólját lőtte a hajdúságiaknak.

Hiába mutatott be több szép támadást és védekezést is az ÉRD a hátralévő bő tizenöt percben, a DVSC magabiztos előnyét simán tartotta, végül 31–24-re nyert.