22_03_29_erdmost_nincskep

Csőzik: „Új korszakot szeretnénk az érdi kézilabdában!”

22_03_29_erdmost_nincskep

Csőzik: „Új korszakot szeretnénk az érdi kézilabdában!”

Nem cél a felnőtt kézilabda csapat ellehetetlenítése, de meg kell találni a finanszírozás módját - mondta Csőzik László polgármester hétfő reggel az Érd Médiacentrumnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nagy port kavart a hétvégén a városvezető Facebook posztja, amiben az érdi kézilabdacsapat kapcsán azt írta, hogy: „a jövőben az utánpótlás erősítésére összpontosítjuk erőinket.” Voltak, akik üdvözölték a döntését, de sokan voltak, akik szerint elhibázott döntés volna, ha a város nem támogatná a korábbiakhoz hasonló mértékben a kézi csapatot. 

Csőzik László az Érd Médiacentrumnak kifejtette, hogy nem akarja megszüntetni a felnőtt csapatot, de el kell azon gondolkodni, hogy a város megengedheti-e magának, hogy az éves építményadó 2/3-át kézilabdára költse.  

– A felnőtt kézilabdára szükség van Érden, azonban az más kérdés, hogy mennyiből tudjuk ezt megoldani.  Szeretnénk, hogy maradjanak a lányok, szeretnénk bennmaradni az NB1-ben, de sajnos nincs arra pénz, hogy több milliós fizetésekkel rendelkező klasszisjátékosokat foglalkoztasson a város. Ezek a lányok is maradhatnak, de nem tudunk a jövőben az értéküknek megfelelő munkabért adni. Ezért a fő irány, hogy az utánpótlást megerősítsük, azt szeretnénk, ha az érdi lányok nevelődhetnének ki és helyben képeznénk ki a leendő felnőtt csapat tagjait. Nem szabad elfelejteni, hogy óriási értéket teremtett helyben a kézilabdázás az elmúlt 10 évben. Kétezer-hatszázan kézilabdáznak az iskolákban és az utánpótlás csapatban, ezt nem fogjuk kidobni az ablakon. Egyszerűen arról van szó, hogy nem fér bele 700 millió forint az éves költségvetésünkbe. Reálisan amit kézilabdára tudunk fordítani az 200-250 millió forint, a többit pedig szponzorok segítségével kell kipótolni – mondta a polgármester. 

Csőzik László elmondta még, hogy folyamatosan tárgyal a lehetséges szponzorokkal, hiszen célja, hogy az érdi kézilabda sikere tovább folytatódjon, ennek érdekében kedden a városházán fogadja a csapat szakmai vezetőit , akiket szintén bevon a megoldáskeresésbe. 

Előzmény:

„Óriási teljesítmény volt, amit a lányok és edzőik eddig elértek, de a város csak tavaly 400 milliót költött a csapatra, az idei finanszírozási igény viszont már 700 millió lenne. (A Sport Kft. eddigi összvesztesége 1 milliárd, az adófizetők pénzéből a részére nyújtott, eddig vissza nem fizetett tagi kölcsön mértéke pedig ugyancsak 1 milliárd forint.) Ezt nem engedhetjük meg magunknak, az amúgy is csekély rendelkezésre álló forrás kell az utakra, járdákra és vízelvezetésre. A jövőben az utánpótlás erősítésére összpontosítjuk erőinket, hogy az érdi szülők érdi lányainak szurkolhassunk a lelátókról!” – írta Facebook-oldalán Csőzik László, Érd polgármestere.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email