22_03_29_erdmost_nincskep

Kerekeszékes vívás: bronzzal indult az idei vk

22_03_29_erdmost_nincskep

Kerekeszékes vívás: bronzzal indult az idei vk

Bronzérmet szerzett a kerekesszékes vívók világkupájának egri nyitóállomásán a női párbajtőrözők között az UTE érdi parasportolója, Krajnyák Zsuzsanna.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A hagyományokhoz híven 2020-ban is az egri állomással vette kezdetét a kerekesszékes vívók világkupája, ahol a női párbajtőrözők A-sérültségi kategóriájában vágott neki a küzdelmeknek az érdi kiválóság, Krajnyák Zsuzsanna.

A 41 esztendős parasportoló a csoportkörben szokásához híven kiválóan kezdett, hiszen spanyol, amerikai, lengyel, thai és brit ellenfelét is legyőzve százszázalékos teljesítménnyel jutott tovább, ennek köszönhetően a 32-es főtábla első körében erőnyerőként nem kellett meccset vívnia.

A legjobb tizenhat között az a lengyel Kinga Drozdz következett, akit a csoportkörben egyszer már legyőzött, s ezúttal egy kiélezett mérkőzésen sikerült 15–14-re felülmúlni a riválist. Az elődöntőbe jutásért rendezett találkozón a hétszeres paralimpiai bajnok hongkongi Yu Chui Yee következett, akit hasonlóan küzdelmes csatában múlt felül 15–12-re.

A biztos éremszerzés után a fináléba jutásért az oroszok kiválósága Julia Maya (Jefimova) következett, akitől viszont 15–9-re kikapott, így Krajnyák bronzérmesként zárt. A kategóriát végül az orosz meg is nyerte, miután a döntőben a másik magyart, Veres Amarillát is felülmúlta.

A B-sérültségi kategóriában szereplő Dani Gyöngyi hatfős csoportjában amerikai és japán ellenfeleit legyőzte, azonban ukrán, orosz és francia ellenfeleitől vereséget szenvedett. A főtábla első körében viszont a lengyel Anna Samelt 15–12-re verte, de a nyolc közé jutásért vereséget szenvedett a későbbi végső győztes orosz Viktoria Bojkovától, s így a 13. helyet szerezte meg.

A verseny nyitónapja Krajnyák bronza és Veres ezüstje mellett még egy érmet tartogatott a magyaroknak, Osváth Richárd nyerte ugyanis a férfi kardozók kategóriáját.

Az egri vk február 15-én, szombaton a női tőrözők versenyével folytatódik Krajnyák és Dani számára, majd a viadal zárónapján, 16-án, vasárnap a női tőrözők csapatversenyén is érdekelt lesz a két érdi parasportoló.

A 2020-as világkupa idén négy állomásból áll, az egri verseny után március 11. és 14. között a brazíliai Sao Paulóban folytatódik a sorozat, majd júliusban Varsóban, novemberben pedig Pisában rendeznek vk-versenyt, emellett május végén az Egyesült Királyságban tartják az Európa-bajnokságot.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email