22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózóbál, családias hangulatban

22_03_29_erdmost_nincskep

Birkózóbál, családias hangulatban

A kiemelkedő eredményt elért sportolókat és a támogatókat köszöntötték szombaton, az Érdi Spartacus SC hagyományos családi birkózóbálján, amelyen együtt mulatott a birkózók apraja-nagyja. A megjelenteket Csőzik László polgármester köszöntötte.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

1973-ban február elején kezdte meg működését Érden a Budapesti Spartacus SC kihelyezett szakosztálya. A születésnapot hagyományosan családi bállal ünnepelte meg az egyesület, amelyen vendégül látták a valahai és a jelenlegi sportolókon kívül a szumó- és a birkózószövetség, a városi szervezetek és az önkormányzat vezetőit, képviselőit, és az egyesület támogatóit is. Az idei rendezvényen jelen volt Aradszki András országgyűlési képviselő, T. Mészáros András volt polgármester és Növényi Norbert olimpiai bajnok birkózó is.

 A rendezvényt Csőzik László polgármester nyitotta meg, hangsúlyozva: a város nagyon büszke a Spartacus sportolóinak eredményeire. Mint mondta, a birkózás mindig is sikersportága volt Érdnek.

– Számíthatnak a városra a jövőben is, hiszen Érd mindig megbecsülte az egyesületet, gondoskodott a versenyek méltó lebonyolításáról, illetve azok támogatásáról – hangsúlyozta Csőzik László, megjegyezve: a sportolók és a közéleti szereplők sokszor hasonló helyzetben vannak; számít a jó erőnlét, néha az ember mintha edzőtáborban érezné magát, drukkol, hogy ne dobják el, ne forgassák át, ne szorítsák le.

– Az is összeköt minket, hogy tudni kell megtanulni veszteni, tudni kell méltósággal viselni, és tudni kell alázattal elfogadni a győzelmet is. Minden egyes zokogás, egy-egy vereség után, amikor megszárítkozunk, és átgondoljuk a múltat, megfelelő muníciót adhat arra nézve, hogy a jövőben hogyan fogunk tudni nyerni újra. Mert a cél az, hogy az életben is győzedelmeskedjen az igazság, a kitartás, a becsület és a munka gyümölcse – hangsúlyozta a városvezető.

Tar Mihály elnök és Sipos Árpád ügyvezető minden támogatónak emléklappal köszönte meg az egyesület munkájához nyújtott segítséget, majd a sportolókat szólította a színpadhoz: a versenyzők munkáját oklevéllel, illetve kupával ismerték el, ahogy az edzőkét is.

 

Megkértük az elnököt, értékelje pár mondatban az elmúlt esztendőt. Tar Mihály úgy fogalmazott: soha rosszabbat, de jobb azért lehetne. Kiemelte Végh Artúr szumó Európa-bajnoki aranyérmét, illetve Dénes Mercédesz ötödik helyét az Európa Játékok birkózóversenyén, és, mint hozzátette,: a fiatalok is előreléptek az eredményeket illetően.

A köszöntőket, elismeréseket vacsora, https://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgbola és tánc követte – a zenét a Cocktail Party zenekar szolgáltatta –, és ahogy ez a birkózóbálon lenni szokott, együtt mulattak a felnőttek és a gyerekek. – Természetes dolog, hogy itt szaladgál a legkisebb gyerek, és itt van a nagymama és a nagypapa is. Hiszen ez a birkózók nagy családja – jegyezte meg Tar Mihály.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email