22_03_29_erdmost_nincskep

Takarókkal VÉDenek a hidegtől

22_03_29_erdmost_nincskep

Takarókkal VÉDenek a hidegtől

Takarógyűjtési akcióba fogott a Városunk Érdekében Dolgozunk Egyesület, akik azt kérik a lakosoktól, hogy ha van felesleges, de használható takarójuk, vigyék azokat be a Budai úti irodájukba, hogy segíthessenek a rászorulóknak a téli hidegben. Az akciót meghirdették a héten megjelent újságukban is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Felfedeztem a lakókörnyezetemben egy elesett embert, aki igen rossz körülmények között él, és megkérdeztem tőle, mire lenne szüksége. Aztán egy idős férfi is bejött hozzánk, az irodánkba, és elpanaszolta a problémáit – nyilatkozott Dejtári György, a VÉD elnöke az Érd TV-nek arról, honnan jött a takarógyűjtési akció ötlete.

– Minél többen vagyunk, minél többen gondoskodunk embertársainkról, annál nagyobb lehet a siker – tette hozzá az egyesület elnöke, aki kérdésünkre elárulta, a kezdeményezésükre eddig behozott takarókat, paplanokat, sőt, cipőket, az önkormányzat szociális osztályának munkatársa már el is vitte tőlük, hogy szétoszthassa azokat a nehezebb körülmények élők között.

A takarókat, plédeket, paplanokat az időjárástól függően, de a tervek szerint, február végéig lehet bevinni az irodába. Az akciótól azt várják az egyesület tagjai, hogy ugyanolyan sikere lesz majd, mint tavaly év végén volt a cipősdoboz kezdeményezésüknek. Ennek érdekében, a héten megjelent, és az egyesület által kiadott újságban is beszámoltak róla. 

A VÉD a kampányidőszakban, hat héten keresztül, hetente adta ki újságját. E héttől kezdve havonta fog megjelenni a kiadványuk, összesen 8000 példányban, amiben politika mentesen művészetről, sportról, környezetről, az érdiekről szóló újságcikkeket lehet majd olvasni. A januári szám már megtalálható a város nagyobb üzletközpontjaiban, illetve kisebb kereskedelmi egységeiben is.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email