22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: győzelem az első edzőmeccsen

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: győzelem az első edzőmeccsen

Balogh Ádám és Melczer Vilmos góljaival győzte le 2–0-ra a szintén NB III-as Dabas-Gyón FC-t az Érdi VSE, amelynél bemutatkozott a csapat új igazolása, Gál Szabolcs is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Sérültektől tizedelve vágott neki a téli felkészülés első edzőmeccsének a Limperger Zsolt vezette Érdi VSE, amely Németh Gábor Vincére, Mojzer Györgyre, Kalmár Domonkosra és Csala Dávidra sem számíthatott, azonban a védelemben – ezúttal bal oldalon – bemutatkozott az érdiek új igazolása, a 28 éves Gál Szabolcs, aki legutóbb a megszűnő Ózdi Kohászt erősítette.

A Dabas-Gyón elleni találkozót a Kertész F. – Májer, Bozsoki, Csiszár, Gál Sz. – Pál Sz., Koós, Gera D., Melczer – Balogh Á., Kollega összeállításban kezdte a hazai csapat.

Az első félidőben noha a vendégek birtokolták többet a labdát, veszélyesebb lehetőségek az érdiek előtt adódtak, ám a befejezésekre rendre hiba csúszott.
Nem úgy a második félidőben, melynek elején néhány perc után Kollega Krisztián baloldali beadásába Pál Szabolcs csúsztatott bele, majd a középen, jó ütemben érkező Balogh Ádám szerzett vezetést (1–0).

Alig három perccel később megduplázta előnyét a házigazda, amikor egy baloldali akció végén Melczer Vilmos a vendégek tizenhatosán belülről, ballal tekert a hosszú felsőbe (2–0).

A hátralévő időszakban is próbálkoztak a hazaiak, ám az akarásnak nyögés lett a vége, hiszen a hajrában Gera Dávid is egy szerencsétlen szituáció végén jobb bokáját fájlalva hagyta el a játékteret.

A végjátékban nem történt változás, az érdiek 2–0-s győzelmet arattak az első edzőmérkőzésen.

– Sokat melóztunk, lent voltunk Martfűn, ahol napi három edzésünk volt, úgyhogy elég fáradtak most a fiúk. Úgy gondolom, a célját elérte a mai mérkőzés. Sajnos ma is lett egy sérültünk és már azért imádkozunk, hogy sérülés nélkül tudjunk le egy edzést vagy egy meccset… Az első edzőmeccsen vagyunk túl, tehát sok következtetést nem lehet levonni. Tudtuk, hogy a Dabas-Gyón próbál focizni, de mi is próbáltunk, viszont még ólomlábakon vannak a fiúk – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

Az Érdi VSE második edzőmeccsét február 2-án vívja az NB II-es Szolnoki MÁV FC otthonában.

Felkészülési mérkőzés
Érdi VSE–Dabas-Gyón FC 2–0 (0–0)
Érdi VSE: Kertész F. – Májer, Bozsoki, Csiszár, Gál Sz. – Pál Sz., Koós, Gera D., Melczer – Balogh Á., Kollega
Csereként pályára léptek: Borek (kapus), Pintér O., Ebedli
Gól: Balogh Á., Melczer

Miniinterjú Gál Szabolccsal

Az Érdi VSE-vel kezdted el a téli felkészülést, hogyan kerültél Érdre, milyenek a benyomásaid, hogy telt az elmúlt két hét?
– Köszönöm szépen az érdi csapatnak a lehetőséget. Az első héten ráhangoló edzések voltak, kisebb játékokkal, múlt héten pedig elkezdődött a munka. Ezen az edzőmeccsen kicsit érezni is lehetett, hogy nem az eredmény a fontos, hanem, hogy meglegyen a kilencven perces terhelés. Amúgy a srácok nagyon normálisak és közvetlenek velem, szóval minden rendben.
Milyen célokkal érkeztél az NB III Nyugati csoportjának éllovasához? Legutóbb az Ózdi Kohásznál játszottál, amely megszűnt.
– Első körben nekem az volt a legfontosabb, hogy egy olyan csapathoz kerüljek, ahol komoly célok vannak. Csak a tabellára kell nézni és látszik, hogy a bajnoki cím az elsődleges és ez nekem nagyon szimpatikus volt.
Védekező játékos vagy, eredetileg belső védő, de ezúttal a bal oldalon kellett helyt állnod. Hogyan jellemeznéd magad, mik az erősségeid?
– Több edzőmtől is azt hallottam, hogy az intelligenciám meg van hozzá. Most nem biztos, hogy látszódott, de nem mondanám magam lassúnak, de fejlődni mindig kell, szóval mindenben szeretnék is fejlődni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email