22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: nem bírták a tehetséges fiatalok tempóját

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosárlabda: nem bírták a tehetséges fiatalok tempóját

86–68-as vereséget szenvedett a Tehetséges Fiatalok-BP SE vendégeként a VMG DSE a férfi kosárlabda NB II Közép A-csoportjának tizenötödik fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Noha Vida Zoltán és Pável Dániel nem állt Valaczkay Gábor rendelkezésére, így is jól kezdte a TF-BP SE elleni idegenbeli mérkőzését a VMG DSE, amely az első negyedben remek támadójátékot produkált, s ugyan a védekezés nem állt össze, a felvonást 25 – 23-ra az érdiek nyerték.

A második játékrészben viszont a hazaiak hátul egyre stabilabb lábakon álltak, kiegyensúlyozott támadásaiknak köszönhetően pedig a nagyszünetre minimális előnnyel érkeztek (45–42).

A térfélcsere után azonban ritmust váltott a vendéglátó, az érdiek nem találták az ellenszert a jó tempóban játszó TF-BP SE játékaira, a harmadik negyedet pedig tizenegy ponttal, 18–7-re nyerték a hazaiak, akik a záró tíz percben sem engedtek ki és végül 86–68-ra győztek.

– Vida Zoltán és Pável Dániel nagyon hiányoztak támadásban, egál első félidő volt, de rengeteg képzetlenségi hibát vétettünk és a fiatal ellenfél tempóját a második félidőben már nem tudtuk tartani, védekezésben rendszeresen lemaradtunk – értékelt Valaczkay Gábor, a VMG DSE vezetőedzője.

Az érdiek vereségük ellenére továbbra is a tabella tizedik helyét foglalják el. Kis Molnár Zoltánék legközelebb február 2-án lépnek pályára, amikor 16 órától a Szent Pál Akadémiát látják vendégül a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában.

Férfi kosárlabda NB II, Közép A-csoport, 15. forduló
TF-BP SE–VMG DSE 86–68 (23–25, 22–17, 18–7, 23–19)
A VMG DSE pontszerzői: Kis-Molnár zoltán 21/15, Mario D’Avino 14, Gáspár Zoltán 8, Nyitrai Ákos 7/3, Kerényi Gergő 6/6, Morauvszki Gergő 5, Naser Ali Ahmed 3/3, Miháczi Ádám, Szabó Gergely 2-2

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email