Minden hír

Az Érdi Járásbíróság biztonságát szolgáló berendezések köre egy modern, a repülőtereken is használt csomagátvizsgáló röntgen alagúttal bővült. Az új eszköz használatba vételével a bíróságra érkező ügyfelek csomagját a biztonsági szolgálat tagjai az eddigi kézi detektoros átvizsgálás helyett anélkül tudják ellenőrizni, hogy a csomagot az ügyfeleknek ki kellene nyitni. A röntgenes átvizsgálás eredményeként minden olyan eszköz kiszűrhető, amelyet tilos a bíróság épületébe bevinni, mert veszélyt jelenthet másokra.
Frissült a Pest Megyei Kormányhivatal, mint állami foglalkoztatási szerv idei képzési jegyzéke. A népszerű élelmiszer-,vegyi áru eladó, targoncavezető, óvodai dajka és személy- és vagyonőr képzések mellett további 48, ingyenes képzés közül választhatnak azok az álláskeresők, akik nem tanulnak és regisztrálnak a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain. A képzési jegyzéket a Pest megyei munkaerőpiaci igények alapján állította össze a Kormányhivatal. A két hónapostól az egyéves időtartamig, több képzőpartnerrel valósulnak meg a tanfolyamok, továbbá a felvételi követelmények is változóak.
Az szja-bevallás benyújtási határidejéig több alkalommal és országszerte több plázában és hipermarketben is várják az ügyfeleket a NAV munkatársai. A Budapesten kívül 11 megyében felállított rögtönzött ügyfélfogadási helyeken a NAV szakemberei az szja-bevallással kapcsolatos teendőkben segítenek.
Egy jó ötlet, a város támogatása, 200 kanna festék és négy lelkes művész kitartó munkája kell(ett) ahhoz, hogy megszépüljön az eddig kicsit lehangoló látványt nyújtó Alispán utcai aluljáró. Hogy pontosan mi is készül ott, azaz mit nézhetünk majd ezután a falfirkák helyett, az eddig titok volt, de most arra is fény derült.
Több, különböző típusú második világháborús robbanótestet hatástalanítanak a XII. kerületben, a BAH csomópont környezetében a Magyar Honvédség tűzszerészei jövő szerdán. A művelet idejére a lakosság biztonsága érdekében csaknem 500 méteres körben kiürítik a városrészt, valamint lezárják az BAH csomópontot, illetve az Alkotás utca és a Hegyalja út egy szakaszát is.
Az szja-bevallási tervezet már csaknem egy hónapja elérhető a webes felületen. A tervezetet érdemes átnézni, és szükség esetén módosítani, majd beküldeni. A jóvá nem hagyott tervezet – az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az áfafizetésre kötelezettek kivételével – május 20-a után automatikusan bevallássá válik.
Egy évvel ezelőtt, 2018. április 6-án került átadásra Pest megye mobil kormányablak busza. A kezdeményezést azzal a céllal hívta életre Pest megye Kormányhivatala, hogy a mobil ügyfélszolgálati tevékenységeket – mint pl. személyes okmányok vagy gépjárművel kapcsolatos ügyek intézése, ügyfélkapu regisztráció – olyan településekre is eljuttassák, ahol nincs kormányablak vagy okmányiroda. Az eltelt hónapok visszajelzése – lakossági elégedettség és a közel 2700 db ügyintézés – is azt bizonyítja sikeres évet zárhat a kezdeményezés. Sőt a mobil kormányablakbusz a jövőben is folytatja megyejárását, hogy minél többek számára tegye még inkább komfortosabbá az ügyintézést.
Húsvétkor, a nagy vásárlási forgatagban sokan felelőtlenül élő állatokat vásárolnak gyermekeik számára ajándékba. Sajnos már 150 forinttól vásárolható élő kiscsibe, pár ezerért pedig dísznyúl, melyet sokan arra használnak, hogy elkápráztassák gyermekeiket. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetőjének tapasztalata az, hogy az összevásárolt élő állatok ünnepek után legtöbbször unott terhek maradnak. Az állati jövevényektől sokan durva módon próbálnak megszabadulni.
Március végén rendvédelmi napot tartottak az érdi iskolásoknak az Arénában. A gyakorlat célja az volt, hogy felkészítsék a gyerekeket a váratlan helyzetekre, hogy gyorsabban és hatékonyabban tudjanak reagálni veszély esetén. A programon a rendvédelmi szakmákat és kihívásokat is megismerhették az érdi iskolások. Tekintse meg az eseményről készült rövidfilmet!
A Lukin László Zeneiskola hangszerbemutatókkal hozza közel a zenét az érdi és környékbeli gyerekekhez. A foglalkozások a héten még tartanak a Csuka Zoltán Városi Könyvtár Zenei Fiókkönyvtárában, de olyan népszerűek, hogy több csoport vagy osztály jelentkezését már nem tudják fogadni.
Az áprilisi anya-baba klub témája egy olyan kérdés, ami egészen biztosan sok-sok szülőnek okoz fejfájást. Tudniillik, hogy hogyan is értsünk szót a dackorszakban csemeténkkel. Egyáltalán mi vezet ilyenkor eredményre: ha a hiszti kellős közepén tomboló csemeténknek pszichológiai és szociológiai okfejtésbe kezdünk az indulatkezelésről, vagy ha hagyjuk, hadd tombolja ki magát? Az anya-baba klub meghívott előadója, Dr. Skita Erika, kommunikációs hídépítő és EQ tréner segít ebben a kérdésben dűlőre jutnunk.
Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata a szünidei gyermekétkeztetést,- a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C. §-a alapján -, a szülő, törvényes képviselő kérelmére a tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletben meghatározott évközi szünet munkanapjain biztosítja a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére.