22_03_29_erdmost_nincskep

Leégett háza újjáépítésében segíthetjük a háromgyerekes anyukát

22_03_29_erdmost_nincskep

Leégett háza újjáépítésében segíthetjük a háromgyerekes anyukát

Nincs olyan ember, akinek az életére ne lett volna hatással a karantén. Akadnak olyanok, akikre az átlagosnál nagyobb terhet ró a veszélyhelyzet. Niki és három gyermeke hónapok óta arra várnak, hogy az ELMŰ végre visszakösse az áramot az otthonukba, amit egy tűzeset miatt újra kellett építeniük.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

2018 novemberében égett le a külterületi ingatlan, pontosan nem tudni, miért, de feltehetően a fatüzelésű kályha okozhatta a bajt. Csupán a falak maradtak meg, az épület teljesen lakhatatlanná vált. Niki az akkor 2, 7 és 9 éves gyerekeivel élt egyedülálló anyaként a nyaralónak vásárolt házban. A lángoló házhoz a szomszédok hívták ki a tűzoltókat, abban a hitben, hogy a család bent tartózkodik. Szerencsére azonban éppen nem voltak otthon. Niki pozitív szemléletű, nagy teherbírású fiatal édesanya, akit ugyan az első pár hét nagyon mélyen érintett, de mint eddig minden helyzetből, ebből is talpra állt. A mottója nem véletlenül ez: ,,Az élet titka, ha elesel hétszer, állj fel nyolcszor.”

„Nagyon nehezen vészeltem át a kezdeti időszakot. Az egyetlen biztos pont én vagyok a gyerekeknek, és pont ezt, a biztonságot nem tudtam megteremteni számukra. Nekik is voltak hullámvölgyeik. A piciben biztosan nagyon nagy sebeket okozott a tragédia és a helyzet, amibe kerültünk. Akkor kezdett el szobatisztává válni, és indult meg a beszéde, a történtektől azonban szinte mindenben megrekedt. Nem értette, miért költözünk idegen házba, aztán miért megyek dolgozni, és hagyom ott, az idegen falak között.”

Niki és a gyerekek egy éve és négy hónapja a Fészek Gyermekvédő Egyesület átmeneti otthonában élnek, ahol azonban maximum másfél évet tölthet egy-egy család.

Időközben sikerült a házat újra lakhatóvá tenni, többek között a Fészek csupaszív munkatársa, Nyitrai-Hell Szilvia segítségével. Az újjáépítés alatt igyekeztek odafigyelni arra, hogy a lakás biztonságosabb legyen. A fűtés ugyan továbbra is csak fatüzeléssel oldható meg, de a gázpalackos tűzhelyet – adományból – villanyra cserélték.

 „Talán furcsán hangzik, de valahol jót tett nekünk ez a tragédia. Tényleg fantasztikus gyerekeim vannak! A korukhoz képest sokkal érettebbek, és ez a nehéz időszak sokkal jobban összekovácsolta őket. Megtanulták, hogy mindenből van kiút.”

A tragédiák arra is jók lehetnek, hogy egymás felé fordítsák az embereket, hogy vadidegenek összefogjanak, és új falat húzzanak a leégettek helyett, vagy éppen a még hiányzó szigetelés lábazati anyagához és a munkadíjhoz összedobják a szükséges pénzt. Niki és a gyerekek most erre várnak, na meg a vírushelyzet miatt hónapok óta húzódó villanybekötésre.

Ha megteheti, segítsen! Szalkai Nikoletta bankszámlaszáma: 50420331-10001930

Korábbi cikkünket Nikolettáékról és a ház újjáépítéséről itt olvashatja el.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email