img_7892

19+1 parkoló készült Érd-felsőnél

Húsz parkolóhellyel bővült a tömegközlekedést igénybe vevők lehetőségeinek száma az Érd-felső vasútállomás melletti területen megvalósult beruházással.

A városközpontban évek óta probléma a parkolás, ennek egyik megoldása az Érd felső vasúti megállóhely melletti terület lehet, ahol a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 19+1 férőhelyes P+R parkolót hozott létre a Kelenföld-Százhalombatta vonalszakasz vasúti pálya és kapcsolódó korszerűsítése projekt keretében.

Érdeklődésünkre a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. azt írta, a fejlesztés részeként 20,5 km hosszan a vasúti pálya teljes átépítése, korszerűsítése történik. A pálya nagyrészt 120 km/h pályasebességgel lesz járható 225kN tengelyterhelés mellett. Az állomásokon és megállóhelyeken 55 cm magas peronok, peronaluljárók, rámpák, liftek, perontetők épülnek korszerű térvilágítási rendszerrel. A felsővezeték-rendszer teljes hosszban átépül. A vasúti pálya és a kapcsolódó létesítményeinek korszerűsítésének szerződött összege nettó 51,359 milliárd forint.

Az Érd felsőn kivitelezésre kerülő P+R parkoló építési munkái a befejező szakaszhoz közelednek. A műszaki átadás-átvételt követő hatósági határozat kiadását követően kerülhet megnyitásra a létesítmény az utasok számára. A kérdéses parkoló a helyi önkormányzat kezelésébe kerül majd, ezáltal a parkolási díj/díjmentesség tekintetében nem Társaságunk az illetékes – közölte a NIF.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email