Minden hír

Szigorú szankciókra számíthatnak azok, akik - fittyet hányva a helyi építési szabályoknak - a megengedhetőnél több lakást alakítanak ki egy-egy ingatlanon - jelentette be T. Mészáros András. A polgármester elmondta: a visszaélések elszaporodtak az utóbbi hónapokban, és a járási hivatallal együttműködve mindent megtesznek ezek felszámolásáért.
Pert vesztett az az ellenzéki portál, amelyek valótlanságokat közölt az érdi közvilágítási projektről; a beruházásnak egy önjelölt polgármester-jelölt támadt neki, politikai okból - mondta szerdai sajtótájékoztatóján T. Mészáros András, hangsúlyozva: meggyőződése, hogy a helyi politikát egyértelműen az Érdért dolgozóknak kellene képviselniük.
Húsz-harminc perccel hosszabb menetidővel közlekedik némely vonat a budapesti elővárosban, a váci, a ceglédi és a lajosmizsei vonalon. Ugyancsak hosszabb a menetidő pár vonatnál Mezőhegyes térségében, a Füzesabony-Debrecen vonalon egy vonatnál műszaki hiba miatt van késés, ahogy Rédicsnél is. Győr-Sopron között 30-50 perccel nő a menetidő.
Az Érdi Járásbíróságon rövid időn belül megszülettek az első büntető ügyekben hozott ítéletek. Az Érdi Járási Ügyészség két ügyben ittas járművezetés vétsége miatt állította bíróság elé a vádlottakat. A bűncselekményeket 2019. január 1-jén és január 7-én követték el. Mindkét ügyben ügyeletes bíróként az Érdi Járásbíróság elnöke, dr. Liziczay Sándor járt el.
Nagy vihart kavart nemrégiben, amikor kiderült, hogy 130 kecskét tartott rendkívül rossz körülmények között egy parkvárosi lakos. Megkerestünk egy állatmentő alapítványt, és beszélgettünk az állatmentésről, arról, hogy milyen munka vár a kimentés után a kimentett állatra és az állatmentőre is, és persze szót ejtettünk a felelős állattartásról.
Van egy iskola, ahol 5. osztálytól egészen az érettségiig lehet zenét, táncot, színművészetet vagy épp hangszerkészítést és javítást tanulni. Ahol a jazz tanszakon olyan tanárok adják át a zeneművészet csínját-bínját, mint Balázs Elemér vagy épp Szakcsi-Lakatos Béla. És mindezért még fizetni sem kell, sőt, a kollégium is ingyenes a vidéki tanulóknak. És a legjobban teljesítő diákok ösztöndíjat is kapnak.