22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: bejelentette az ÉRD Horváth Roland érkezését

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: bejelentette az ÉRD Horváth Roland érkezését

Hivatalos honlapján, a handballerd.hu-n erősítette meg információnkat az ÉRD női kézilabda csapata, ennek értelmében Horváth Roland veszi át az együttes irányítását.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A handballerd.hu beszámolója szerint Horváth Roland 12 évesen Pécsett kezdett kézilabdázni, tehetségére hamar felfigyeltek és Veszprémbe igazolt, ahol az utánpótlás- majd felnőtt csapatban is játszott, de karrierje során megfordult Balatonfüreden és Komlón is. 30 évesen befejezte játékos pályafutását, majd nevelőedzője, Kiss Szilárd hatására edzőnek állt. Siófokon utánpótlásedzőként kezdett, majd négy évvel később már az NB I-es együttest irányította (mellyel 8. lett az NB I-ben). Ezt követően Békéscsabán lett vezetőedző, amellyel kétszer 12. helyen végzett az élvonalban.

A handballerd.hu úgy fogalmaz, Roland pozitív életszemléletének köszönhetően, mindenben meglátja a jót, a kihívásokban a lehetőséget, pályafutása során is ez hajtotta. A kemény, alázatos és kitartó munkában hisz, az edzésen alapvető követelmény a fegyelem és az egymás iránti kölcsönös tisztelet. Az edzői szakma egy fontos alapfeltétele, hogy ugyanazt a nevelési sémát nem lehet mindenkire alkalmazni, egyedileg a játékosok erősségeit, adottságait kell fejleszteni. Roland célja, hogy a játékosait profivá fejlessze, illetve hogy lehetőséget adjon nekik arra, hogy magas szintű csapatokban játszhassanak. Roland a 2020/2021-es szezont már az ÉRD kézilabda csapat vezetőedzőjeként folytatja, célja, hogy egy olyan erős csapatot alakítson ki, amely garantálja az NB I-ben maradást.

„Érd városa megérdemli a kézilabdát, a szurkolók és a lakosok szeretik a sportot, ez a mindennapokban is érződik. Nem lesz könnyű feladat, hiszen a nulláról kezdjük a szezont, kb. 14 új játékosnak kell összeszoknia, ehhez türelem, kitartás és biztatás kell mindenki részéről, de foggal-körömmel fogunk harcolni az NB1-ben maradásért.”

A klubhonlap megjegyzi, Horváth Roland munkáját kapusedzőjént Gridnyeva Szvetlana, erőnléti edzőként pedig Maurer Szandra segíti.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email