22_03_29_erdmost_nincskep

Virágzó érdi porta – pályázat indul a szép kertek között

22_03_29_erdmost_nincskep

Virágzó érdi porta – pályázat indul a szép kertek között

1000 darab palántát osztanak szét a Virágzó érdi porta pályázati felhívás népszerűsítésére csütörtökön, 15 órától Érd főterén, ahol egy ember legfeljebb három palántát kérhet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Virágzó érdi porta címmel hozott létre pályázati felhívást Érd Megyei Jogú Város közgyűlésének nevében Csőzik László polgármester. A pályázat célja a kulturált lakókörnyezet kialakítása, az esztétikus zöldfelület növelése érdekében tett lakossági tevékenység elismerése.

A pályázatra a település közigazgatási területén fekvő lakóingatlan természetes személy tulajdonosa, valamint utcák, utcaszakaszok, egyéb közterület-részek, vagy társasházak közössége jelentkezhet. Fontos, hogy csak érdi lakcímmel rendelkező, életvitelszerűen Érden tartózkodók vehetnek részt a pályázaton.

A résztvevők kertjeit négy kategóriában versenyeztetik meg egymással: az I.-es kategóriában azok szerepelnek, akiknek ingatlana és az azon található épület, kert, udvar együttes megjelenésében harmonikusan illeszkedik a környezetébe, továbbá az ingatlan előtti járda, árok, árokpart, zöldterület gyommentes és maradéktalanul megfelel az ingatlanok és közterületek tisztán tartásának szabályait tartalmazó önkormányzati rendelet előírásainak (A kertben megtalálható növényfajok dísznövények, fűszernövények, konyhakert vegyesen).

A II.-es kategóriában szintén hasonló szabályokat kell figyelembe vennie a pályázóknak, azzal a különbséggel, hogy itt versengenek a konyhakertek, gyümölcsösök és egyéb haszonnövényeket tartalmazó kertek.

A III.-as kategóriában azok a lakóközösségek és magánszemélyek lesznek érdekeltek, akik az adott év során a lakókörnyezet saját költségén történő gyommentes, tiszta, karbantartott ápolásával, magas színvonalú gondozásával és példaértékű fenntartásával járulnak hozzá a városkép javításához.

A IV.-es kategóriában pedig azok szerepelhetnek, akik – elsősorban, de nem kizárólag – társasházi, lakótelepi, sorházi erkélye vagy terasza együttes megjelenésében harmonikusan illeszkedik a környezetébe.

A pályázati kiírás értelmében az elismerés évente az első három helyen végzetteknek ítélhető oda. A kategóriák nyertesei egy 20×30 cm-es, Érd címerét ábrázoló, falra szerelhető táblát, valamint egy A4-es méretű emléklapot kapnak, emellett kategóriánként növényvásárlási, kertészeti utalvány kerül átadásra az első helyezettnek 30, a másodiknak 20, a harmadiknak 10 ezer forint értékben.

A pályázatokat a pályázati adatlap benyújtásával, az abban meghatározott dokumentum csatolásával lehet leadni e-mailen az onkormanyzat@erd.hu címen, személyesen a Polgármesteri Hivatal főportáján elhelyezett dobozban, vagy postai úton a Lakosság-szolgálati irodának címezve (2030 Érd, Alsó utca 1.). Kérik, hogy a borítékra írják rá: „Virágzó érdi porta” pályázat.

A pályázat értékelése során a bizottság elsősorban a lakóházak előtti és körüli térségek gondozottságát, tisztaságát, a saját kialakítású kert megjelenését, a virággal történő beültetést és az esztétikus összképet értékeli, melynek során az egyedi, ötletes kertészeti megoldásokat, valamint a környezettudatosság megjelenését is figyelembe veszi.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email