22_03_29_erdmost_nincskep

Fiatalok a rendőrségen

22_03_29_erdmost_nincskep

Fiatalok a rendőrségen

Nyílt napot, illetve toborzó napot tartottak kedden az Érdi Rendőrkapitányságon, ahová a Kós szakképző iskola közszolgálati ügyintéző tagozatos diákjai is ellátogattak. A fiatalok plusz információkat kaptak a rendőrség felépítéséről, illetve a szolgálatról, és választ kaphattak a kérdéseikre is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Az volt a célunk, hogy minél több információ jusson el az érdeklődőkhöz. Egy kisfilm levetítését, illetve egy előadást követően Szatmáriné Berczi Dolóresz, az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója válaszol a diákok kérdéseire. Aki érdeklődik a kapitányság iránt, azt körbevezetjük az épületen, és a kollégák azt is szívesen elmondják, milyen munkát végeznek éppen – mondta tudósítónknak Somodi Sándor alezredes, a Diósdi Rendőrőrs parancsnoka, hozzátéve: ő maga, illetve több kollégája is vállalt oktatói szerepet az iskolában – a rendőrőrs vezetője heti tíz órában tart előadást a szakképző intézményben –, így a gyerekek gyakori vendégek a kapitányságon. Az együttműködésnek köszönhetően talán a diákoknak reális elvárásai lesznek a rendőri pályát illetően.

–  Ha most rákérdeznénk, szerintem mindenki TEK-es vagy kommandós szeretne lenni, de lehetőleg azonnal. Mi elmondjuk, hogy ehhez milyen végzettség, illetve fizikai felkészültség szükséges. Az elképzeléseik a rendőri pályáról nem mindig valósak, ezért is fontosak a maihoz hasonló előadások – tette hozzá az alezredes. Természetesen nemcsak a diákokat várták, hanem minden érdeklődőt; aki olyan céllal jött, hogy szeretne részt venni rendészeti szakképzésben, annak is segítettek felvételi csomaggal, jótanácsokkal. Mint Somodi Sándor elmondta, a rendőri életpálya nem csak a fiatalok előtt nyitott; találkozott már 46 éves jelentkezővel is, akit felvettek. 

– A Kós iskola közszolgálati ügyintéző képzése ugródeszkát jelent a rendészeti szakgimnáziumba való felvételihez. Segítséget tudunk nyújtani azoknak is, akik a közszolgálati egyetemet választják, és tájékoztatást adunk a járőrtársi és határrendészeti képzésről is – tette hozzá Somodi Sándor, akitől megtudtuk azt is: az érdeklődés megnövekedett a rendészeti pálya iránt.

Aki lemaradt a nyílt napról, de szívesen részt venne valamilyen rendészeti képzésben, bármelyik nap ellátogathat az érdi kapitányságra, ahol a kiemelt személyzeti főelőadó munkaidőben szívesen nyújt tájékoztatást, segítséget.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email