22_03_29_erdmost_nincskep

A kultúra hullámhosszán

22_03_29_erdmost_nincskep

A kultúra hullámhosszán

Kautzky Armanddal ünnepelhette a magyar kultúra napját a Csuka Zoltán Városi Könyvtár közönsége szerda délután. A Jászai Mari-díjas színész első alkalommal tartott zenés-verses estet az érdi intézményben, amire rendkívül sokan voltak kíváncsiak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A hang, amit biztos, hogy mindenki felismer, akár a 007-es ügynöknek, akár egy rádió- vagy tévécsatornának, akár egy reklámnak kölcsönzi azt a színész. Kautzky Armand az egyik legkarakteresebb orgánumú színművész, aki épp olyan otthonosan mozog a színpadon, mint a szinkronstúdióban és most már 10 éve a különböző városi pódiumokon is. Itt volt az ideje, hogy Érdre is ellátogasson egy ilyen félig zenés, félig verses, félig komoly, félig vicces esttel. Mert a kultúra sokszínű, és épp ezért egy sokszínű programmal érkezett hozzánk a magyar kultúra napján, ahogy azt már az Érd TV-nek elmondta.

Az, hogy telt ház volt a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban szerdán este, az ebben az esetben szó szerint értendő. Az emberek hosszú sorokban ültek nemcsak a folyóiratok olvasására kialakított sarokban, de végig a teremben, a számítógépek mellett.

A színművész az Érd TV kérdésére elmondta, hogy ilyenkor, amikor a reflektorok nem vakítják el a szeme elől a nézőket, és ilyen közel áll hozzájuk, sokkal jobban izgul. Ugyanakkor csodálatos érzés, amikor érzékeli a közönség figyelmét, reakcióját, bár az előadás szerinte interaktív dolog, és hogy hogyan sikerül, függ attól is, mennyire tudott egymásra, egy hullámhosszra hangolódni a színész és a közönség.

A kultúra napi előadáson megvolt ez a közös hullámhossz. Akár Petőfit, akár Wass Albertet vagy Adyt szavalt, akár olyan slágereket énekelt, mint az Odavagyok magáért vagy a Kicsit szomorkás a hangulahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg máma, közvetlenségével, stílusosságával teljesen levette a lábáról a közönséget. És ha már stílus (mert hogy ha már Kautzky Armand orgánumáról írtunk, a másik, ami a neve kapcsán mindenkinek azonnal bevillan, az az elegancia vagy stílus). Szóval nála elegánsabban senki sem tudja arra kérni a közönséget, hogy a verseket ne szavalja vele, mert ha épp szünetet tart két strófa vagy egy sor között, akkor azt azért teszi, mert ott szünet van, nem azért, mert elfelejtette a szöveget, és súgni kellene neki. 

A közönség vevő volt a színművész poénjaira, kisugárzására, előadására. Kautzky Armand pedig lubickolt az érdiek szeretetében. Az Érd TV-nek az előadás előtt úgy nyilatkozott, hogy annál, hogy megismerik a hangját, sokkal fontosabb számára a közönség szeretete. Egy korábbi interjújában még azt is hozzátette, hogy ez (mármint a közönség szeretete) felér a számára egy második Jászai-díjjal. Itt képzeletben átvehette ezt a díjat az érdiektől.

A színészt Érden legközelebb február 16-án lehet látni Molnár Ferenc Az üvegcipő című darabjában Sipos szerepében a Szepes Gyula Művelődési Központban.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email