Minden hír

Megéri időben gondoskodni a vízhálózat és a vízóra fagymentesítéséről, hiszen nagyon sokba kerülhet a fagykár, erre hívja fel a lakosság figyelmét az Érd és Térsége Víziközmű Kft. A 2017-es januári fagyok idején tömegesen érkeztek segélykérő hívások a diszpécser szolgálatukhoz elfagyások miatt, pedig csak egy kis odafigyelés kell, és el lehet kerülni a károkat.
A karácsony elvileg a szeretet, a béke ünnepe, amikor mindennek a meghittségről, a családról kellene szólnia, nem pedig az idegeskedésről, kimerültségről. Hogy lehet túlélni az ünnepekre való készülődést? És hogyan maradhat meghitt az ünnep ma, amikor versenyt posztolunk tökéletesebbnél tökéletesebbre sikerült bejglikről, karácsonyi dekorációkról a különböző közösségi oldalakon?
Három érdi vállalkozót tüntetett ki a a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége példaértékű, magas színvonalú tevékenységéért. Szalai György, az érdi Gyurivill Kft. ügyvezetője Regionális Év Vállalkozója kitüntetést vehetett át, German József, a Di-Fer Kft. és Mátyus László, a Pánczél Kft. ügyvezetője pedig az Év Vállalkozója Díjat vehette át.
Mi az, ami nagyobb ajándék a csokinál, a cukornál is így, mikulás táján? Például a személyre szóló dicséret, a buzdítás, a taps – mindebben részük volt az Életfa Csoport Egyesület szervezésében tartott ünnepségen az SNI-s és tartósan beteg gyermeknek, akik családjukkal, testvéreikkel tölthettek el egy vidám, bensőséges szombat délutánt a Habilitációs Központban.
Útjukra indulnak ma a szeretetcsomagok: délelőtt megkezdte a beérkezett cipős dobozok szállítását a Szociális Gondozó Központ. Elsőként az érdi család- és gyermekotthonokba visznek csomagokat, december 21-éig pedig a családokhoz is kiszállítják. A gyermekjóléti szolgálatnál ezen a héten még lehet leadni ajándékdobozt.
Érd legidősebb lakosát, Wéber Ferencné Teri nénit köszöntötték 106. születésnapja alkalmából szombaton a kora esti órákban az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban ismerősei, rokonai és T. Mészáros András polgármester, aki a város ajándékai mellett átadta az ünnepeltnek Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő oklevelét is.
A legfrissebb kimutatások alapján, az iskolaköteles magyar népesség több, mint tíz százaléka már 16 éves kora előtt otthagyja az iskolát, ami egyrészt rengeteg gondot okoz az élet számos területén, másrészt közben Magyarország az Európai Unió stratégia célkitűzéséhez kapcsolódva vállalta, hogy 2020-ig 10 százalékra csökkenti a a végzettség nélküli iskolaelhagyók arányát. Erről tartottak konferenciát a Nemzeti Pedagógus Kar szervezésében a közelmúltban Érden.
A szalagavató egy lehetőség arra, hogy valami emlékezeteset hozzon össze az osztály és jobban összekovácsolódjon egy közösség. Egy olyan élmény, melyre majd évek múlva is jó lesz visszagondolni – hangzott a Kós Károly Szakgimnázium és Szakközépiskola szalagavató ünnepségén, amelyet az érdi középiskolák sorában harmadikként tartottak meg az Érd Arénában.
Hull a pelyhes fehér hó, jöjj el, kedves Télapó! – énekelték teljes átéléssel a gyermekdalt a Dr. Dizseri Tamás Habilitációs Központ fiataljai, akikhez szerda délelőtt látogatott el a Mikulás, az Orange Dragons Szurkolói Klub tagjainak szervezésében. A szurkolók ajándékcsomagokkal és egy nagy láda gyümölccsel lepték meg az akadályozottsággal élő fiatalokat.
Az unokázós csalásokról tartottak előadást az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai a Jázmin utcai Idősek Klubjában. Nem először jártak az intézményben: több, az időseket érintő témában is beszélgettek már korábban a klubtagokkal. Azért az unokázós csalás került most terítékre, mert ez az adventi időszak egyik legjellemzőbb vagyon elleni bűncselekménye.
December 6-án ellátogat Érdre a Mikulás, sőt, ahogy azt már megszokhattuk, több Mikulás is lesz, no meg krampuszok, akik délelőtt 10 és délután 2 óra között, majd délután 4-től 6-ig várják a gyerekeket a főtéren. Az ófalusi Szent Mihály kúthoz fél hétkor érkezik a Mikulás, és a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ajándékát osztja szét.