Minden hír

Már hagyomány a Batthyányban, hogy az őszi szünetet azzal igyekeznek a pedagógusok a gyerekek számára érdekesebbé, a szülők számára pedig könnyebbé tenni, hogy kézműves foglalkozást tartanak az alsósoktól a felsősökig mindenkinek, aki nyitott egy kis barkácsolásra. Így történt ez tegnap is, amikor csodás őszi asztali díszek, polipok, cicák, sünök születtek a gyerekek kezei között.
Három, interneten rendelt, Kínából származó étrend-kiegészítő azonnali hatályú forgalomból történő kivonását és a fogyasztóktól való visszahívását rendelte el a Nébih, mert gyógyszer-hatóanyagot talált bennük. Az érintett szerek: a BoomBoom, a Gold Power vagy a Tornado nevű, férfiak részére kifejlesztett növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszulák.
Mindenszentek és a halottak napja időszakában gyakrabban fordul elő gépkocsi-feltörés, zseblopás, kerékpárlopás, a sírokról virágok és koszorúk eltulajdonítása, épp ezért, illetve a közlekedés megkönnyítés érdekében az Érdi Rendőrkapitányság, az Érdi Polgárőrség és az Érdi Közterület-fenntartó is fokozott jelenléttel készül az érdi Ercsi úti temetőnél.
Egy vállalkozás szabályos és biztonságos működéséhez tájékozódni kell a leendő üzleti partnerek megbízhatóságáról. Adóellenőrzéskor akár komoly hátrány is érheti azokat, akik nem járnak el kellő körültekintéssel üzletfelük, beszállítóik kiválasztásakor. A NAV adatbázisokkal, lekérdezhető nyilvántartásokkal segít a tájékozódásban, írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében.
Mi a boldogság kulcsa? Talán még felnőttként is nehéz válaszolni a kérdésre. Pedig a szakemberek szerint a boldogságra való képesség tanulható és tanítható. Ezt vette alapul a Jobb Veled a Világ Alapítvány, amikor az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Intézetével közösen kidolgozta a Boldogságóra Programot. Az Érdi Bolyai János Általános Iskolában Paraszthy Ildikó vezette be a módszert. Boldogságórán jártunk.
Mint arról korábban hírt adtunk már, a Tárnok szélén működő Eb Árvaház nehéz anyagi körülmények közé került, ezért most jótékonysági licitet hirdetett. A kutyák rehabilitálásával foglalkozó menhelyen egy tucat vadonatúj kutyahám, ruha, stb. gyűlt össze, amelyekre október 31-ig lehet licitálni. A befolyt összeget az Eb Árvaház gazdátlan kis védenceire fordítják.
Az ÉTH november 10. és . december 15. között, szombati napokon szállítja el a zöldhulladékot, előre elkészített ütemezés szerint. Az önkormányzati rendelet értemében ingatlanonként fél köbméter zöldhulladékot visznek el, ami hat darab 120 literes zsákot jelent – ezt az ingatlantulajdonosnak kell biztosítania. Aki ennél többet szeretne kitenni, az ügyfélszolgálaton (Diósdi út 29.) vásárolhat úgynevezett "zöld zsákot". ITT AZ ÜTEMTERV!
A Fenyves-Parkvárosi Szövő utcában a Törökbálinti úttól kezdőden egészen a Lakatos utcáig aszfaltozás zajlik. A kivitelező ígérete szerint, ha az időjárás is engedi, november végére rákerülhet az útra a második réteg aszfalt. Az érdi útfelújítási és -építési program második üteme, amely a főútvonalakat érinti, a Modern Városok Program pénzügyi forrásaiból valósul meg.
1956. október 22-én a tizenharmadik születésnapját ünnepelte, másnap éjjel már a tankok dübörgését hallgatta. Kíváncsi, kalandkereső gyerekként, ha nem is szereplője, de tanúja volt az 1956-os érdi eseményeknek, később pedig megörökítője, krónikása – számtalan előadást tartott a forradalmi eseményekről itthon és külföldön. Az egykori kisfiúból történész lett, aki azt vallja: hamisítani nem szabad! Dr. Magyar Kálmánnal beszélgettünk.
Ezzel a címmel hirdette meg országszerte mini konferenciához hasonló programsorozatát a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. Az Ága-Boga Egyesület is részt vett a programon, melyet az Érdi Baptista Imaházban tartottak. A különböző városokban különbözőképpen fejezték be az előadások címét, Érden Édesanya és a XXI. század lett az előadás témája.
Újabb lakossági fórumot tartanak volt lőtéri terület fejlesztésével kapcsolatban, módosították az önkormányzat tulajdonában lévő lakások bérletére vonatkozó jogszabályt, megszavazták a Fácán közi lakótelep közterületként használt utcáinak és kapcsolódó közműlétesítményeinek tulajdoni rendezését szolgáló javaslatot. Közgyűlési összefoglaló.