22_03_29_erdmost_nincskep

Június 9-én megkezdték a tyúkok osztását

22_03_29_erdmost_nincskep

Június 9-én megkezdték a tyúkok osztását

Háromhetes halasztás miatt június 9-én, 10-én és 11-én oszt tyúkokat az Érd és Térsége Hulladékkezelő. Ahogy az elmúlt években idén is három-öt tyúkot igényelhettek az ÉTH szolgáltatási területén élő lakosok.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy tyúk évente 30 kilogramm biológiailag lebomló hulladékot fogyaszt el, ezt kihasználva az Érd és Térsége Hulladékkezelő idén már hatodszor oszt három-öt tyúkot a lakosoknak. Az igénylés feltétele mindössze annyi, hogy egy éven át „kapirgálós” módon tartsa a tyúkot a kert tulajdonosa. A baromfinak konyhai hulladék, felesleges húsnyesedék, tízórai-maradék, zöldséghéj egyaránt adható.

Az ÉTH eredetileg május 26-án és 27-én osztotta volna a tyúkokat, ám egyrészt a járványhelyzet miatt, másrészt a tenyésztojás megnövekedett kereslete miatt a tyúkok tenyésztője egy ciklusnyi haladékot kért.

„A mi tyúkjaink, amiket meg szoktunk vásárolni tenyésztyúkok. Az állattartó, akitől vesszük a tyúkokat azt kérte, hogy még egy ciklust, tehát három hetet had tojathassa a tyúkokat, mert nagy igény van a tenyésztojásokra” – adta meg a tyúkosztás háromhetes halasztásának okát Pató Simon, az ÉTH környezetvédelmi megbízottja. Emlékeztetett, a tyúkok átvételének menetrendje nem változott.

Aki május 26-án kedden vette volna át, az június 9-én, aki május 27-én, az június 10-én, aki június 2-án, az június 11-én veheti át a tyúkokat a Zámori úti gazdaboltban.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email