22_03_29_erdmost_nincskep

Orbán: Az első csatát megnyertük

22_03_29_erdmost_nincskep

Orbán: Az első csatát megnyertük

A rendkívüli jogrendre már nincs szükség, meg kell szüntetni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban. Mint hangsúlyozta: a járványügyi készültség fennmarad, ami három dolgot jelent.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Az első csatát megnyertük, ez a győzelem a zsákban van”, mondta Orbán Viktor, arra utalva, hogy a járvány első szakaszában sikeresebben védekeztünk, mint sok ország. A rendkívüli jogrendre nincs szükség, a járványügyi készültségre viszont igen. Ez három dolgot jelent: fenn kell tartani Operatív Törzs működését; fenn kell tartani a kórházparancsnoki rendszert; meg kell erősíteni az országos tisztifőorvos jogköreit. Mindezt már a normál jogrend keretében.

Hangsúlyozta: megmentették sok ezer idős ember életét, és nem kellene felelőtlen magatartással ismét kockára tenni mindezt, ezért bizonyos időseket védő intézkedéseket fenn kell tartani.

Orbán Viktor többek közt a 2021-es költségvetésről is beszélt. Mint mondta, az önkormányzatok jövőre nem kevesebb, hanem több pénzből fognak gazdálkodni. Ugyanakkor – hangsúlyozta – nekik is hozzá kell járulniuk a védekezéshez. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email