22_03_29_erdmost_nincskep

Érd: a kiköltözők legkedveltebb és legdrágább célpontja

22_03_29_erdmost_nincskep

Érd: a kiköltözők legkedveltebb és legdrágább célpontja

Érd megyei jogú városként az egyik legkedveltebb célpont Pest megyén belül, és az egyik legdrágább is: a házak átlagos kínálati ára 53,3 millió forint. Lakásárak tekintetében is Érd viszi a prímet, pedig a járványhelyzet óta csökkentek a lakásárak - derül ki egy ingatlanos felmérésből.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A budapesti agglomerációt magában foglaló Pest megye volt a legvonzóbb célpont tavaly azok körében, akik ideiglenesen vagy állandó jelleggel másik településre költöztek, derül ki az ingatlan.com legfrissebb, a KSH előzetes adatain alapuló elemzéséből. A portál arról ír, hogy a költözések miatt több mint 16 ezer fővel gyarapodott Pest megye lakossága, ami nagyrészt a fővárosból elvándorlóknak köszönhető.

– Budapestről mintegy 40 ezren költöztek ki Pest megyébe, míg Pest megyéből Budapestre körülbelül 25 ezren vándoroltak be. Mindössze 34 százalék volt azok aránya, akik Pest megyéből elköltöztek, és egy másik Pest megyei települést választottak otthonul – mondta el az ÉrdMostnak Balogh László, az ingatlan.com vezető szakértője.

– Érd megyei jogú városként az egyik legkedveltebb célpont Pest megyén belül, nagy vonzereje, hogy kiemelkedően nagy arányban vannak jelen a lakások mellett házak is az eladó ingatlanok kínálatában. Közkedvelt célpont tehát azok számára, akik zöldövezetben kívánnak élni. Ennek következtében Érd az egyik legdrágább célpont is, hiszen ha a házak átlagos kínálati árát vesszük alapul, Érd a legdrágább település Veszprém után. Itt 54 millió forintot kell fizetni egy eladó házért, Érden 53,3 millió az átlagos kínálati ár. Ez 2 százalékos növekedést jelent a járványt megelőző időszakhoz képest. Ebben az is közrejátszhat, hogy akik a fővárosból költöznek ki, előszeretettel választanak olyan lakhatási lehetőséget, amelyhez kertkapcsolat tartozik. Az érdi lakások átlagára 29,9 millió forint – ez is az egyik legdrágább az országban, sőt, ennél drágább megyeszékhely nem is nagyon van Magyarországon belül. Pedig ez az ár hat százalékkal csökkent a koronavírus-járványt megelőző időszakhoz képest – tette hozzá Balogh László

Hogy melyek a legnépszerűbb ingatlantípusok Érden, megtudhatja, ha meghallgatja interjúnkat Belogh Lászlóval. A beszélgetést Endresz Dóra készítette.   


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email