22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézilabda: százmilliós csalás miatt indult eljárás

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézilabda: százmilliós csalás miatt indult eljárás

Újabb nyomozás indult az Érdi Sport Kft.-nél: most egy százmilliós csalás gyanúja kerül terítékre – írja az Átlátszó.hu. Megjegyzik, a háttérben a női kézilabda-csapat működésével összefüggésben kifizetett megbízási díjak állhatnak, amelyek teljesítését vitatják.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A portál megtudta, a rendőrség egyelőre ismeretlen tettes ellen indított eljárást. Az Érdi Sport Kft. nemrég kinevezett társügyvezetője, Varga András a napokban lemondott. „A korábbi ügyvezető így újra egyedül áll a lassan két éve tartó botránysorozat terhe alatt megroggyant cég élén” – fogalmaz a cikk.

„A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályán csalás bűntettének gyanúja miatt van folyamatban eljárás jelenleg ismeretlen tettes ellen” – közölte a Pest megyei rendőrség sajtóosztálya az Átlátszó megkeresésére, amikor arról érdeklődtek, indult-e büntetőeljárás, és ha igen, milyen tényállás alapján azzal az esettel összefüggésben, amelyről Érd polgármestere május 30-án egy Facebook bejegyzésben beszélt.

Csőzik László akkor azt írta, feljelentést tett egy másik fontos ügyben, a Sport Kft.-t és a kézilabdasport-menedzsmentet érintő visszaélésben, ahol egy közel százmilliós hűtlen kezelés és költségvetési csalás történhetett a gyanú szerint, melyet a NAV megállapítása is igazolni látszik – számolt be róla a polgármester, aki a portál megkeresésére nem kívánta megosztani a feljelentés részleteit, de más forrásból annyit tudtak meg, hogy az érintett szerződést (vagy szerződéseket) az előző menedzsment idején kötötték.

„Az eddig feltárt tények alapján kétségesnek találták, hogy a női kézilabda-csapat működésével összefüggésben kifizetett, az érdi polgármester által százmilliósra taksált megbízási díjat valós teljesítés ellentételezte volna” – olvasható az orszagszerte.atlatszo.hu-n, amely emlékeztet, 2019. őszén már indult egy nyomozás az Érdi Sport Kft. ügyeivel összefüggésben, a Budaörsi Rendőrkapitányságon hűtlen kezelés miatt folyamatban lévő nyomozásnak nincs gyanúsítottja.

Az Átlátszó kitér arra is, az Érdi Sport Kft. honlapján a közzétételi kötelezettségének egyáltalán nem tesz eleget, holott évekkel ezelőtt a számvevőszék a kft-t emiatt megrótta. A honlapon nem látszanak a közzétételi értékhatárt meghaladó szerződések. Az Érdi Sport Kft.-t a közbeszerzési döntőbizottság korábban közbeszerzési eljárás elmulasztása miatt milliókra bírságolta meg.

Az Érdi Sport Kft. vezetésében történő változásról is beszámolt az Átlátszó, amely emlékeztet, az Érdi Sport Kft. jelenlegi ügyvezetője, dr. Boldog Anna mellé korábban társügyvezetőt választottak Varga András személyében, aki most lemondott.

Csőzik László a Varga András lemondásával kapcsolatban a portál megkeresésére azt nyilatkozta, Varga András „kabinetfőnöki teendői teljes embert kívánnak”.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email