22_03_29_erdmost_nincskep

Tollaslabda: irány a területi

22_03_29_erdmost_nincskep

Tollaslabda: irány a területi

Február 22-én Cegléd ad otthont a tollaslabda diákolimpia területi döntőjének, melyen huszonegy érdi sportoló vívhatja ki az országos döntőbe jutást.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az elmúlt öt évben a műanyag labdával vívott B-kategóriás diákolimpiai tollaslabda legeredményesebb általános iskolája volt hazánkban az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola, amely a megyei, területi és országos versenyeken a nagy létszámú induló mellett kiváló eredményeket is elért.

Az új idény megmérettetéseinek első állomását, a Pest megyei döntőt a hagyományokhoz híven Érden rendezték, ahonnan az érdiek huszonegy versenyzője szerzett indulási jogot a területire – a tollabdás A-kategóriában a legtöbb korcsoportban a nevezők egyből az országos döntőbe jutottak.

A területire a Batthyányból az egyes korcsoportban Dudás Laura, Horváth Hanna, Briák Alexandra, Horváth Adrián és Takács Krisztofer, a kettesben Dudás Vanessza, a hármasban Kis-Kasza Arabella, Fekete Tímea, Horváth Levente és Flórián Bence, a négyesben Schvirján Zsófia, Csányi Zoé, Zsarnai Marcell és Horváth Barnabás szerzett indulási jogot, tehát ez a tizennégy versenyző harcolhatja ki az országos döntőn való részvételt is, amely után ők segíthetik hozzá a Batthyányt a B-kategória legeredményesebb általános iskolának járó különdíjához – immár sorozatban hatodik alkalommal.

A batthyánysok mellett Érdről a hármas korcsoportban a Vörösmartyból Kovács Marcell, a százhalombattai Arany János iskolából Zsarnai Milán, a négyes korcsoportban a szintén az Aranyba járó Nagy Eszter, az ötösben pedig iskolatársa, Nagy Máté, a lányoknál a gárdonyis Györgylőrincz Krisztina és az Érdi Szakképzési Centrumba járó Perényi Zsófia, valamint a hatos korcsoportban érdekelt Tóth Róbert vívta még ki a területin való indulás jogát.

Az Észak-Magyarországi Területi Döntőn a Pest, Heves és Nógrád megyei döntőkön dobogón végző tollaslabdázók indulhatnak, s versenyszámonként az érmet szerzők kvalifikálják magukat az országos döntőre.

Érdi indulók a tollaslabdázók diákolimpiai területi döntőjén, Cegléd, 02.22.
I. korcsoport
lány:
Dudás Laura (Batthyány), Horváth Hanna (Batthyány), Briák Alexandra (Batthyány)
fiú: Horváth Adrián (Batthyány), Takács Krisztofer (Batthyány)

II. korcsoport
lány:
Dudás Vanessza (Batthyány)

III. korcsoport
lány:
Kis-Kasza Arabella (Batthyány), Fekete Tímea (Batthyány) 
fiú: Horváth Levente (Batthyány), Kovács Marcell (VMG), Flórián Bence (Batthyány), Zsarnai Milán (Százhalombatta)

IV. korcsoport
lány:
Schvirján Zsófia (Batthyány), Nagy Eszter (Százhalombatta) és Csányi Zoé (Batthyány)
fiú: Zsarnai Marcell (Batthyány), Horváth Barnabás (Batthyány)

V. korcsoport
lány:
Györgylőrincz Krisztina (Gárdonyi), Perényi Zsófia (Érdi SzC)
fiú: Nagy Máté (Százhalombatta)

VI. korcsoport
fiú:
Tóth Róbert (Érdi SzC)

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email