22_03_29_erdmost_nincskep

Úszás: Kovács Benedek háromszor is a belga dobogón

22_03_29_erdmost_nincskep

Úszás: Kovács Benedek háromszor is a belga dobogón

A 100 méteres hátúszást megnyerte, 50-en és 200-on pedig ezüstérmet szerzett a belgiumi Charleroiban az Érdi Úszó Sport Kft. sportolója, Kovács Benedek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Cseh László, Bernek Péter, Németh Nándor, Milák Kristóf, Márton Richárd, Zombori Gábor – többek között ők voltak az érdi úszó, Kovács Benedek csapat- és versenytársai a belgiumi Charleroiban rendezett nemzetközi megmérettetésen.

A kaposvári edzőtábor után a belga versenyre munkából érkező Kovács Benedek négy számban volt érdekelt, hiszen 50, 100 és 200 méter háton, valamint 50 méter pillangón indult. A verseny lebonyolítása miatt a döntőkbe csak három nem belga versenyző juthatott, amely megnehezítette az egyébként kiválóan teljesítő magyar delegáció dolgát.

– Ez edzésből való felkészülési verseny volt, nem beszélhetünk csúcsformáról. A medence brutálisan lassú volt, az egyik oldala 110 centiméter mély volt a fordulónál, a másik három méter, úgyhogy ahhoz képest az idők rendben voltak – fogalmazott Kovács Benedek, aki a 100 méteres hátúszást 0:56,1-es idővel nyerte meg, 50 háton 0:26,2 perccel, 200 háton pedig 2:01,6-tal végzett a második helyen, emellett 50 méter pillangón 0.25,6-tal az ötödik helyen csapott célba.

– Az országos bajnokság a Duna Arénában lesz egy teljesen más közegben, villámgyors medencében, viszont az olimpia miatt megcserélődtek a futamok, délután lesznek az előfutamok és reggel a döntők, az is egy érdekes megmérettetés lesz. A héten utazunk ki Madeirára három hétre edzőtáborba, utána még lesz tíz napunk az ob-ig a formába kerülésre – jegyezte meg Kovács Benedek.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email