Minden hír

A magyar pop-rock zene ikonikus alakjai mostantól nemcsak a lemezborítókról, hanem a Diósdi úti aluljáró falairól néznek ránk. A Live Street Arthoz kapcsolódva négy fiatal művész újraálmodta a piszkos, összefirkált falakat. Az alkotás elkészültét szerda délután egy kis meglepetéssel ünnepelték: a falakon látható előadók számaiból DJ Hanzee játszott válogatást a munkából hazafelé igyekvőknek.
A NAV Érd, Budai út 24. szám alatti kirendeltségén 2019. április 24-én (szerdán) 8 órától 12 óra 30 percig áramszünet lesz. A kirendeltség a fenti időszakban is nyitva tart, de az ügyfeleknek – informatikai háttér hiányában – csak korlátozott szolgáltatásokkal (általános tájékoztatással, beadványok, bevallások átvételével) áll a rendelkezésére.
Egy felmérés szerint Magyarországon fejenként és évente minimum nyolcvan nejlonzacskót használunk el – és ezek a zacskók nem kerülnek újrahasznosításra, mint mondjuk a PET-palackok, hanem a lerakóban landolnak. Egy kis odafigyeléssel csökkenthetjük a hulladék mennyiségét: az Életfa Csoport Egyesület anyukái például pólóból készítettek bevásárlószatyrot, Póthné Viczing Gabi, a nonprofit és újrahasznosítással foglalkozó TIARA-alkotóház vezetőjének irányításával.
„Tehetséges vagy, de a költészet eszközeit is birtokba kell venned” – mondta Baka Györgyi első verseit olvasva Tornai József Kossuth-díjas költő, majd jó szívvel ajánlotta a szerző első, Fényfehérben című könyvét (2008) az olvasók figyelmébe. Az ezt követő évtized elégnek bizonyult arra, hogy Baka Györgyi megtalálja gondolatainak elmondásához a szükséges eszközöket, formákat: az érdi Irodalomkedvelők Klubja idei költészetnapi estjét az immár hat kötettel büszkélkedő költőnő bemutatásának szentelhette.