Minden hír

Tájékoztatom Önöket, hogy Érd Megyei Jogú Város egyes részterületeire vonatkozóan (összesen 13 helyszínen) a 73/2018. (III.27.) és az 58/2018 (III.27.) számú határozataival településfejlesztési döntéseket hozott, melyek szükségessé teszik a településrendezési eszközök módosítását. Ennek kapcsán a hatályos településrendezési eszközök – 53/2016. (III.24.) határozattal elfogadott Településszerkezeti Terv, és a 9/2016. (III.31.) rendelettel elfogadott Helyi Építési Szabályzat és annak Szabályozási Terv melléklete - módosítási eljárása zajlik.
Járdát terveznek az Ürmös-Eperfa utcákban és a Szovátai úton, és 200 milliós városi forrásból kiépítik a vasútfejlesztésben érintett Felvigyázó és Csalogány utcát, valamint a Tétényi utat – döntött csütörtöki ülésén a közgyűlés. Határoztak továbbá arról, hogy elektromos töltőberendezés létesülhet a Gárdonyi iskolánál, és a következő esztendőre is szerződést köt a város a Volánnal. Közgyűlési összefoglaló.
A Csillag születik című televíziós tehetségkutató műsor egykori győztese, Mészáros János Elek lépett fel az érdi Kálvin téri református gyülekezet templomában még hétfő este. Mint azt a közösség vezetője elmondta, a zenés-verses előadásnak a karácsonyi ráhangolódás mellett jótékonysági célja is volt ezúttal.
A Magyar Vöröskereszt véradást szervez december 21-én, 12:00-18:00 között a százhalombattai Polgármesteri Hivatal B épületében (Szent István tér 3.). A véradásra várnak minden olyan 18-65 év közötti önkéntest, aki az elmúlt fél évben nem csináltatott tetoválást, illetve testékszert, súlya meghaladja az ötven kilogrammot, és egészségesnek érzi magát.
Nemrég kapott értesítést a városvezetés arról, hogy kiírhatja a közbeszerzést a magasépítési munkákhoz, így elindulhat a Szociális Gondozó Központ és az iskolák fejlesztése. A jelenleg folyó útépítések hamarosan befejeződnek, a kivitelező még az utolsó munkákat végzi a téli leállás előtt – tudtuk meg T. Mészáros András polgármester évértékelő sajtótájékoztatóján.
Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata a szünidei gyermekétkeztetést,- a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C. §-a alapján -, a szülő, törvényes képviselő kérelmére a tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletben meghatározott évközi szünet munkanapjain biztosítja a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére.
Az Eb Árvaház Tárnok határában az a hely, ahol nemcsak befogadják az átmenetileg gazda nélkül maradt kutyusokat, de rehabilitálják is azokat, akik erre szorulnak, hogy újra bízni tudjanak az emberben. December 22-én, szombaton a Jézuska őket is meglátogatja. Az Eb Árvaház karácsonyára  mindenkit nagyon sok szeretettel várnak.
Jótékonysági adventi koncertet rendeznek hétfőn délután öt órától a Kálvin téri református templomban: az egyik tehetségkutató műsor győztese, Mészáros János Elek magánénekes ad személyes hangvételű, különleges koncertet. Belépődíj nem lesz, az adományokat a templom hátsó épületének befejezésére kívánják fordítani.
Soha sehol nem adták még elő József Attila örök klasszikus Altatóját úgy, mint tette azt Für Anikó a Csuka Zoltán Városi Könyvtárban egy tucat másik jól ismert verssel együtt, hacsak nem az Örkény Színházban, ahol Mácsaiék fogták és leporolták a kicsit megkopott, már unalomig hallgatott kötelező lírát, hogy teljesen új köntösben tárják azt a közönség elő az Anyám tyúkja című versmondó esteken. A Jászai Mari-díjas színésznő innen hozott magával jó pár költeményt.