Minden hír

Kutyás és mentálhigiéniás tréning, családi programok, kézműves délutánok, elsősegély tanfolyam – többek közt ezeket a programokat nyújtotta 2018-ban az Életfa Csoport. Amellett, hogy ezeket folytassák, egyik fő céljuk, hogy közhasznú egyesületté váljanak – így még több lehetőséget tudnának nyújtani a kacifántos gyerekeket nevelő családoknak.
Az Érdi Fidesz magyarázatot vár Csőzik Lászlótól, hogy a 2000-es évek elején milyen érdekek motiválták arra, hogy átadja a csatornázási programot az SZDSZ-es Demszky Gábor vezette fővárosnak – mindezt úgy, hogy a projekt során az érdiek által fizetendő hozzájárulás a duplájába került volna, ha a főváros valósítja meg.
Rendkívüli sajtótájékoztatót tartott az érdi ellenzék szerda este, ahol Gregus László, a Demokratikus Koalíció helyi szervezetének elnöke elmondta, hogy január 19-én, szombaton reggel 8 és 11 óra között a piacon szólítják meg az érdi polgárokat. Illetve még aznap 15 órától úgynevezett forgalomlassító autós felvonulást tartanak, amely bejárja a város jelentősebb útvonalait.
Megkezdődött az influenzajárvány: a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint a január 7-13. közötti időszakban az előző hetinél 75,6 százalékkal többen fordultak panaszukkal orvoshoz országszerte - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdai heti jelentésében.
Tizenhárom térségi iskolába látogattak el az ÉRD női kézilabda csapatának játékosai. A felnőtt NB I-es kézilabdázók a Suli Kézilabda Utánpótlás Programban részt vevő intézmények óráin vettek részt. A napokban a profi sportolók a térség nyolc iskolájában tettek látogatást. Az Érd Tv a Teleki Sámuel Általános Iskolában forgatott. Az egymás közötti találkozón Krpezs-Slezák Katarina ismét kitett magáért, hiszen két gólt lőtt az új szerepkörben bemutatkozó Jelena Lavko kapujába, ám a felek végül igazságos 5-5-ös döntetlent játszottak.
A csatornázási program elszámolásáról beszélt Simó Károly alpolgármester mai sajtótájékoztatóján. Mint hangsúlyozta: 2018. október 31-én 206 023 637 forint volt az Érdi Csatornamű Társulat számláján. Ezt az összeget az ingatlantulajdonosokat képviselő küldöttek döntése alapján szét kell osztani a társulati tagok között. Aki rendesen befizette a teljes összeget, többet kap majd, mint aki még tartozik.
Pincékben, vermekben, rendkívül rossz körülmények között tartott a telkén százharminc kecskét egy parkvárosi lakos. Az áldatlan állapotokat az önkormányzat és az Érdi Járási Hivatal összefogásával a napokban sikerült felszámolni, az ember ellen eljárás indult, ám az évek alatt felgyűlt trágyát még el kell szállíttatni a területről. Cikkünk megrázó fotókat tartalmaz a szerencsétlen állatokról és a pincelyukakról, ahol élni kényszerültek.