22_03_29_erdmost_nincskep

Terjed a Covid Százhalombattán

22_03_29_erdmost_nincskep

Terjed a Covid Százhalombattán

Szigorították Százhalombattán a maszkviselési szabályokat, miután romlott a járványügyi helyzet. Ezt a megbetegedések növekvő száma és a szennyvízben mért örökítőanyag mértéke indokolta. A település óvodája és az Arany János iskola ideiglenesen zárva tart.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szerda óta kötelező a maszk használata Százhalombatta területén a nevelési-oktatási intézmények, az egészségügyi- és szociális intézmények, a kereskedelmi és vendéglátó üzletek, a hivatalok, a szolgáltató irodák, így különösen a bank, posta bejáratától számított 50 méteren belül, a játszótereken, a buszmegállók és a vasútállomás területén. Török Sándor alpolgármester elmondta, hogy erre azért volt szükség, mert a városban eddig nem tapaszt módon megszaporodtak a pozitív teszteredmények.

A bölcsőde két napja bezárt, első körben március 5-ig, ugyanis jó néhány ott dolgozó teszteredménye lett pozitív. Jelenleg nem fogad diákokat az Arany János Általános Iskola, távoktatásra álltak át, hiszen néhány pedagógus szintén pozitív teszteredményt produkált. Török Sándor azt is hozzátette, hogy folyamatosan tesztelik a dolgozókat, így derültek ki az esetek. A többi százhalombattai iskola részleges bezárásra kényszerült, míg a Pitypangos Óvoda lakótelepi intézménye teljes egészében zárva van.

Az alpolgármester tapasztalatai szerint eleinte sokan nehezményezték az új szabályokat, hiszen természetesen már mindenki a nyitást, a lazítást várná. Eddig az általános maszkviselési szabályokon kívül csak a piactéren volt előírás a maszk hordása, de természetesen elfogadják annak kötelező jellegét. Török Sándor  elmondta, hogy a szennyvízben mért örökítő anyag koncentrációja már 1-2 héttel ezelőtt is azt prognosztizálta, hogy várhatóan növekedni fognak az esetszámok, így sejthető volt, hogy szigorítani kell.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email