22_03_29_erdmost_nincskep

Ne keverjük a medvehagymát a gyöngyvirággal!

22_03_29_erdmost_nincskep

Ne keverjük a medvehagymát a gyöngyvirággal!

Az egészséges és számos gyógyhatással rendelkező, védett medvehagyma levelei könnyen összetéveszthetők a mérgező gyöngyvirágéval. Némi odafigyeléssel azonban elkerülhető a baj. Saját felhasználásra medvehagymát állami erdőben napi 2 kilogrammig bárki szedhet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hamarosan itt a medvehagymaszezon, amely felhasználásával számos finomság készíthető. A koronavírus-járvány miatt sokan választják most inkább a biztonságosabb erdei programokat és esetleg néhányan medvehagymát is gyűjtetnének. A kevésbé rutinos erdőjáróknak azonban nem árt az elővigyázatosság.

Fontos tudni ugyanis, hogy az egészséges és számos gyógyhatással rendelkező, védett növény levelei könnyen összetéveszthetők a mérgező gyöngyvirágéval, a levelek megdörzsölése után azonban eltérő illatuk segíthet az azonosításban. Saját felhasználásra medvehagymát (vadfokhagyma) a március vége és április eleje közötti gyűjtési szezonban, állami erdőben napi 2 kilogrammig bárki szedhet, azonban árusításra gyűjteni kizárólag az erdő kezelőjének vagy tulajdonosának engedélyével szabad.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email