Minden hír

Csütörtöktől egészen szombatig a huszárokat és a polgárőröket kemény képzés, a közönséget pedig programokkal gazdag, élményteli nyílt nap várta Simonpusztán, ahol otthont adtak a huszárok és polgárőrök alaki, földi és lovas képzésének a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség szervezésében.
Érdi emelkedő címmel Matzon Ákos Munkácsy-díjas festőművész kiállítása nyílt meg az Érdi Galériában. A tárlatot Pataki Gábor művészettörténész ajánlotta a közönség figyelmébe, s szokás szerint – ahogy ezt már nyugodtan elmondhatjuk – Dresch Mihály szolgáltatott alkalomhoz és a hangulathoz illő dallamokat szaxofonon.
Csaknem ötvenéves volt, amikor felfedezte, hogy az agyagozás a „kezeiben van”. Műszaki rajzoló volt egy nagyvállalatnál, de ma már hálás, hogy a rendszerváltáskor a cég megszűnésével elveszítette a munkahelyét, mert így került felszínre rejtett tehetsége. Közel tíz évig saját otthonát kínálta fel az érdi keramikusok nyári alkotótáborának. Kerámiái országszerte megtalálhatóak a galériákban. Vaád Évával beszélgettünk.
Aki már vesztette el közeli hozzátartozóját, az tudja, van egy különös, szívszorító időszámítás is, amiről a nagy könyvek általában nem írnak: az idő szeretteinkkel és az idő nélkülük, haláluk után. Ebben az időben fontos szerepet kellene, hogy kapjon a gyász is, amire azonban manapság már sem időnk nincs, se technikánk nincsen. Polcz Alaine Gyászban lenni című könyve ebben segíthet.
A Képzőművészek Érdi Közössége igyekszik kihasználni a lehetőséget, amit azzal kaptak, hogy az új Parkvárosi Közösségi Házban évi négy alkalommal kiállítási lehetőségük van. Idén már a harmadik tárlatukat szervezték meg, ezúttal a mindenkor, minden műfaj alkotóit erősen inspiráló – ahogy erre László Bandy képzőművész is felhívta a figyelmet megnyitójában – ősz jegyében.
Érdi rablókat keres a rendőrség. A feltételezett elkövetők, Völgyi Adrián és Huttka Martin Richárd a Budai úton megtámadtak egy férfit, és annak hátizsákjával elmenekültek a helyszínről. A támadás október 30-án, öt óra körül történt. Az érdi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik, hogy mihamarabb azonosíthassák és elkaphassák a tetteseket.
November első napján ünnepeljük az összes szentet, vagyis valamennyi megdicsőült lelket, november 2-án, halottak napján pedig megemlékezünk minden elhunytról, különösen a tisztítótűzben szenvedő lelkekről. Általános szokás szerint halottak napja előtt való délután, a „halottak estéjén” rendbe hozzák a sírokat; virágokkal, koszorúkkal feldíszítik, és az este közeledtével gyertyákkal, mécsesekkel kivilágítják, „hogy az örök világosság fényeskedjék” az elhunytak lelkének.
Az Érd Kiváló Sportolója Díj és az Érd Kiváló Sportcsapata Díj adományozásával az önkormányzat kifejezi elismerését az érdi általános és középiskolák azon tanulóinak, valamint az érdi sportszervezetek általános és középiskolás korú sportolóinak, akik kiemelkedő sportteljesítményükkel öregbítették Érd Megyei Jogú Város hírnevét.
Több, az érdi főútvonalakon végzett közműmunka is befejeződhet novemberben – jelentette be T. Mészáros András polgármester szerdai sajtótájékoztatóján. Fontos, hogy november 5-11. között lezárják a Folyondár utca–Alsóerdősor utca útvonalat, ugyanis ekkor úgynevezett remix technológiával megerősítik az útalapot.
Már hagyomány a Batthyányban, hogy az őszi szünetet azzal igyekeznek a pedagógusok a gyerekek számára érdekesebbé, a szülők számára pedig könnyebbé tenni, hogy kézműves foglalkozást tartanak az alsósoktól a felsősökig mindenkinek, aki nyitott egy kis barkácsolásra. Így történt ez tegnap is, amikor csodás őszi asztali díszek, polipok, cicák, sünök születtek a gyerekek kezei között.
Három, interneten rendelt, Kínából származó étrend-kiegészítő azonnali hatályú forgalomból történő kivonását és a fogyasztóktól való visszahívását rendelte el a Nébih, mert gyógyszer-hatóanyagot talált bennük. Az érintett szerek: a BoomBoom, a Gold Power vagy a Tornado nevű, férfiak részére kifejlesztett növényi kivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő kapszulák.
Mindenszentek és a halottak napja időszakában gyakrabban fordul elő gépkocsi-feltörés, zseblopás, kerékpárlopás, a sírokról virágok és koszorúk eltulajdonítása, épp ezért, illetve a közlekedés megkönnyítés érdekében az Érdi Rendőrkapitányság, az Érdi Polgárőrség és az Érdi Közterület-fenntartó is fokozott jelenléttel készül az érdi Ercsi úti temetőnél.