22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb bölcsődére pályázhat a város

22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb bölcsődére pályázhat a város

Új bölcsődére nyújthat be pályázatot a város a közgyűlés döntése nyomán, amely sikeres pályázat esetén a Tállya utcában, közel 500 millió forintos támogatásból valósulhat meg. Döntött a testület a helyi választási bizottság tagjairól is. Közgyűlési összefoglaló.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy több mint 50 férőhelyes bölcsőde megépítésére pályázik a város a közgyűlés egyöntetű döntése nyomán. Győztes pályázat esetén a bölcsőde Érdligeten, a Tállya utcában épülhet fel, 500 millió forintból, melyből az állami támogatás 480 millió forint, amihez a városnak 25 millió forint önerőt kell biztosítania. 

– A mai közgyűlés legfontosabb napirendi pontjaként a közgyűlés tagjai döntöttek róla, hogy a Modern Városok Program keretében egy új bölcsőde építésére pályáznak. Ezt a bölcsődét majd a Tállya utcában szeretnénk létrehozni, hiszen Érdligetnek is szüksége van egy újabb bölcsődére, úgyhogy, ha ez a pályázatunk sikeres lesz, akkor immár 4 bölcsőde fog Érden működni. Nagyon fontos a bölcsődei, óvodai és az iskolai férőhelyek bővítése, hiszen egyetlen egy olyan városépítő program van jelenleg Érden, amelyik a Modern Városok Program keretében támogatja az ifjúságot, a fiatal szülőket és a köznevelés fejlesztését – hangsúlyozta a közgyűlést követően Bács István alpolgármester (Fidesz-KDNP).

Az előzetes egyeztetéseknek megfelelően egy 52 férőhelyes, négycsoportos, két gondozási egységből álló, közel 800 négyzetméter területű intézmény épülne fel. 

– Én érdligeti vagyok, így számomra még fontosabb a Tállya utcai bölcsőde építése, Érdliget az utóbbi években egy kicsit háttérbe szorult. Amellett, hogy most egy új bölcsőde épül majd valamikor, fontos még, hogy a régi Hunyadi iskolát ugyanúgy modernizáljuk a következő években. A terület ezen komplexitása, hogy ott van a közelben egy óvoda és iskola is, követendő példa. Az, hogy egészen kisgyermekkortól a felnőtté érés kezdetéig egy helyre lehet járni, az sokkalta biztonságosabb. Frakciónk ezért is támogatta ezt az előterjesztést – emelte ki Szűcs Gábor képviselő (MSZP-DK-EGYÜTT).

Döntött a testület a Városfejlesztési és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság felügyelőbizottsági tagjai megbízatásának meghosszabbításáról és az alapító okirat módosításáról, harmadik tagként Szabó Bélát javasolták a társasághoz, melyet a közgyűlés 13 igen, 4 nem mellett el is fogadott. 

Zárt ülésen döntés született a helyi választási bizottság tagjainak megválasztásáról is. Ennek kapcsán Bács István alpolgármester lapunknak elmondta, hogy a következő időszaknak a programok ütköztetéséről kellene szólnia.

– Közelednek a választások, szombattól elindul az önkormányzati választások előtti kampányidőszak, éppen ezért ma fel is áll majd a helyi választási bizottság. Ennek a bizottságnak a tagjait és póttagjait választotta meg ma zárt ülésen a közgyűlés. Bízom abban, hogy az előttünk álló kampány is nyugodt lesz, az eredményekről, a sikerekről, valamint a programok egymáshoz ütköztetéséről fog szólni és nem gyalázkodó kampány lesz a jellemző, mint az ország egyes településein – fogalmazott az alpolgármester.

Elfogadták a képviselők a Volánbusz Zrt. tavalyi évi beszámolóját, illetve a települési önkormányzatok helyi közösségi közlekedésének támogatásáról szóló pályázat benyújtásáról is döntöttek. A beszámoló kapcsán az ellenzéki frakció nemmel szavazott, ugyanis, mint kiemelték, Érden saját helyi közlekedésre lenne szükség.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email