22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb tizenötmillió a szemét felszámolására

22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb tizenötmillió a szemét felszámolására

Decemberben az önkormányzat húszmillió forintot, most három érdi civil szervezet tizenötmillió forintot nyert a Tisztítsuk meg az országot! programban, az illegális hulladék felszámolására. A nagycsaládosok, a horgászok és a környezetvédők mintegy 400 köbméter szeméttől tisztíthatják meg a várost.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Tetlák Örs alpolgármester közösségi oldalán hírül adta, az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete három helyszínen, a Kolozsvári és Zólyomi utcákban, illetve a Fundokliában takarít majd el 170 köbméter szemetet, ötmillió forint értékben. 

Az Érd és Környéke Horgászegyesület szintén három helyszínen, a Duna-parton, az M6 mentén és a Kakukk-hegyen tüntet el 65 köbméter szemetet.

Az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület pedig újabb három helyszínen, a 7-es út mellett, illetve a madárneves utcákban számol fel 160 köbméternyi illegális hulladékot.

A pályázat nemcsak a szükséges eszközök és védőfelszerelések beszerzését foglalja magában, hanem vadkamerák telepítését is, így jó esély lehet rá, hogy ez a 400 köbméter szemét már nem termelődik újra.

A projektet városi cégek, a nyertes szervezetek és önkéntesek együttműködésében tudják megvalósítani – tette hozzá Tetlák Örs.

A Tisztítsuk meg az országot! program mostani pályázata a civil és a gazdálkodó szervezetek, valamint az egyházi jogi személyek számára volt elérhető, egy korábbi kiíráson pedig az önkormányzatok indulhattak – erről még decemberben írtunk –, és ezen Érd húszmillió forintot nyert. 

Az akcióban részt vesz a MÁV és a Magyar Közút Zrt. összehangoltan gondoskodva a legforgalmasabb szakaszok ellenőrzéséről és az illegálisan lerakott hulladék felszámolásáról. 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email