gardonyi_bal

Báloztak a szülők a diákok nagy örömére

gardonyi_bal

Báloztak a szülők a diákok nagy örömére

A Gárdonyi iskola alapítványi báljának bevételéből az intézmény játszóudvara újulhat meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A minap tartották meg az Érdi Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium alapítványi bálját. A hagyományos rendezvényt az elmúlt közel 15 esztendőben, minden évben megtartották, mindössze a Covid-járvány időszakában szakadt meg a sorozat.

A bált a szülői munkaközösség, a tantestület és a Tusculanum Alapítvány közösen szervezete. A cél pedig minden évben az, hogy az est bevételét az iskola szépítésére, felújítására fordítják.

A Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium bejárata

Az idei tanévben bevételtől függően több célt is megfogalmazott az intézmény, egyrészt az iskola előkertjének rendbetételét, a sportpálya speciális takarását, valamint a játszóudvar tereprendezését – tudtuk meg az iskola igazgatójától.

Pintérné Bernyó Piroska hozzátette, hogy az intézmény az elmúlt időszakban kapott némi segítséget is: többek között az előkertet egy szülő saját erőből rendbe tette, így erre már nem kell költenie az intézmények.

Pintérné Bernyó Piroska igazgató köszönti a bálozókat

Megjegyezte, hogy jelenleg a sportpályát csak korlátozottan tudják használni, hiszen a lyukacsos felületre kizárólag tornacipővel lehet rálépni, így az ünnepi rendezvényeket az aulában kénytelenek tartani. A takaróburkolat ára közel három millió forint lenne, így erre most nem lesz pénzügyi kapacitás.

„Végül úgy döntöttünk, hogy rendbe tesszük a játszóudvart, hiszen ezzel 3-400 napközis gyermek komfortosabb időtöltését tudjuk biztosítani. Nyáron megcsináljuk, hogy a következő tanévben már a megújult környezet fogadja a diákokat.”

– tette hozzá az iskolaigazgató.

A gyerekek előadását imádta a közönség

Mindezt lesz is miből megvalósítani, hiszen az alapítványi bál iránt nagy volt az érdeklődés, 130-nál is több szülő vett részt. A rendezvény bevétele közel másfél millió forint lett, így jut a játszóudvar felújítására bőven. Pintérné Bernyó Piroska megjegyezte, hogy az alapítvány ezen kívül több ponton is segíti az iskolát: többek között tanulmányi versenyekre, a végzősöknek tarisznyára, az új diákoknak iskolai pólókra, valamint a szalagavatók dekorációjára is jut a rendelkezésre álló összegből.

Színes volt a báli program, a fellépők főként az iskola diákjaiból kerültek ki. A hagyományoknak megfelelően a negyedik osztályosok palotásával indult a rendezvény, fellépett a Master SE gárdonyisokból álló formációja, őket követték Schneller Szilvia hulahoppos diákjai, továbbá az iskola egykori tanulója Metz Milán is fellépett a Bonton Tánc Sport Egyesület színeiben, valamint Baricza Veronika színésznő is énekelt a szülői közönségnek.

Az alapítványi bálon készült további fotókhoz kattintson a galériára!

fotó: Czere Bálint

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email