DCIM100MEDIADJI_0288.JPG

Meglestük az új érdi gólyát – videó

DCIM100MEDIADJI_0288.JPG

Meglestük az új érdi gólyát – videó

A civil kezdeményezéssel telepített fészek lakóját most közvetlen közelről csodálhatják meg olvasóink.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint korábban hírül adtuk, márciusban műgólyafészket épített egy ófalusi, a hálózatból kikötött villanyoszlopon a BirdMania – Madárpark és Természetvédelmi-mentőközpont. 

A műfészek nem olcsó mulatság, árát az Érd-Óváros Értékőr Civil Társaság gyűjtötte össze.

A gólyafészeknek alig egy hónap elteltével már lakói is vannak: egy gólyapár. Az egyik értékőr vette észre érkezésüket, hiszen ők nap mint nap figyelték a fészket. Mint elmondták, volt már egy gólya, amelyik szívesen beköltözött volna, de a párjának láthatóan nem tetszett a fészek, ezért odébbálltak. Más madarak is érdeklődtek a  „panorámás ingatlan” iránt, ám Érd másik két gólyájának harcos kelepelése elriasztotta őket.

Most végre gazdára talált a takaros fészek. Emhőné Szajki Krisztina fedezte fel az új jövevényeket. Hiába ágáltak a gólyaszomszédok, nem tudták eltántorítani őket a beköltözéstől.

Az újonnan érkezők  a környék, illetve a táplálékforrások felfedezésével töltik az időt. A gólyakosarat telepítő Márton Vlad András madarász szerint még elegendő idő van ahhoz, hogy ez a madárpár is kiköltsön és felneveljen egy fészekalja fiókát – írta szerkesztőségünknek az Érd-Óváros Értékőr Civil Társaság.

Ahogy értesültünk a gólyapár érkezéséről, készítettünk pár csodálatos felvételt, amit most megosztunk olvasóinkkal. Látogatásunkkor csak az egyik gólya volt a fészekben. Aki szeretné élőben is megcsodálni a párost, sétáljon el az ófalusi gát mentén a vízmű felé.

Mivel a két gólya láthatóan jól érzi magát nálunk, valószínűleg meg is telepednek, így Érdnek már két gólyapárja lesz. Kelep és Kamilla már régi ismerősök, ők már hozzá is fogtak a családalapításhoz, hetek óta felváltva ülnek a tojásokon.

Kelep és Kamilla nevét az érdi lakosok adták. Az új párnak is jó lenne nevet adni. Ha van ötlete, írja meg kommentben Facebook-oldalunkon, a javaslatokat megszavaztatjuk majd.

Fotó: Gárdos Attila

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email